Η Embracer αγοράζει τα δικαιώματα για τα Lord of the Rings και Hobbit

Η σουηδική Embracer Group έχει βγει για… ψώνια και όπως φαίνεται τίποτα δεν τη σταματά.

Η εταιρεία που πριν λίγους μήνες αγόρασε το δυτικό κομμάτι της Square Enix με στούντιο όπως η Eidos Montreal, η Crystal Dynamics και η Square Enix Montreal και brands όπως τα Tomb Raider, Deus Ex και Legacy of Kain, «ξαναχτύπησε» αυτή τη φορά ανακοινώνοντας ένα νέο μπαράζ εξαγορών. Από αυτές ξεχωρίζουν η εξασφάλιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα franchises Lord of the Rings και Hobbit, μέσω της αγοράς της Middle-earth Enterprises (πρώην Tolkien Enterprises).
Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσο κι αν η Middle-earth Enterprises εξακολουθήσει να λειτουργεί αυτόνομα, όπως τονίστηκε, η Embracer έχει στην κατοχή της αυτή τη στιγμή τα δικαιώματα των βιβλίων, των ταινιών, των θεατρικών παραγωγών, των video games, των θεματικών πάρκων και φυσικά των πολυάριθμων εμπορευμάτων (βλ. merchandise) από τα Lord of the Rings, Hobbit αλλά και το υπόλοιπο σχετικό με τη Μέση-γη έργο (Silmarillion, The Unfinished Tales of Numenor and Middle-earth κ.α.), όπως αυτό έχει αναγνωριστεί και εγκριθεί από το Tolkien Estate και τη HarperCollins.
H Embracer εξήγησε ότι μετά και την εν λόγω εξαγορά θα είναι σε θέση να εξερευνήσει την προοπτική «επιπρόσθετων ταινιών βασισμένων σε εμβληματικούς χαρακτήρες όπως ο Gandalf, o Aragorn, το Gollum, η Galadriel, η Eowyn και άλλοι από …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss