Η έξτρα δουλειά του Ελίασον, ο ‘ορεξάτος’ Ρότα και ο Σιντιμπέ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την προετοιμασία της για το ντέρμπι με τον Άρη με ανοικτή για τους δημοσιογράφους προπόνηση στα Σπάτα. Οι παίκτες του Αλμέιδα δούλεψαν κατά κύριο λόγο στην κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες που αγωνίστηκαν βασικοί με τον Ιωνικό να προπονούνται πιο χαλαρά. Η έξτρα προπόνηση του Ελίασον, τα κέφια του Ρότα και ο Σιντιμπέ.

Η ΑΕΚ έχει αφήσει ήδη πίσω της το εορταστικό τετραήμερο των εγκαινίων και του πρώτου αγώνα στην OPAP Arena και ξεκίνησε την προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεκίνησε με πρωινή προπόνηση στα Σπάτα.

Από τη σημερινή (05/10) προπόνηση των κιτρινόμαυρων απουσίασαν ο Στάνκοβιτς, λόγω οσφυαλγίας η οποία δεν προκαλεί ανησυχία, αλλά και οι Γαλανόπουλος και Άμραμπατ, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης.

Στα ευχάριστα φυσικά η επιστροφή του Γενς Γιόνσον, ο οποίος απουσίασε από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια και θα είναι διαθέσιμος με τον Άρη. Ωστόσο η απουσία του τις προηγούμενες μέρες σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις του Σιμάνσκι είναι πολύ πιθανό να τον κρατήσουν στον πάγκο. Φυσικά εκτός προπόνησης παρέμεινε και ο Φαν Βερτ.

Η δουλειά στην κατοχή της μπάλας

Η προπόνηση ξεκίνησε με μια άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας σε φάση επίθεσης, αλλά με μια επαφή με τους παίκτες να αλλάζουν “ρόλους” μετά από κάθε πάσα. Οι παίκτες μοιράστηκαν σε τρια γκρουπ των επτά παικτών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό το κομμάτι δεν περιλάμβανε τελειώματα με τους Αθανασιάδη και Χατζηεμμανουήλ να κάνουν το πρόγραμμά τους με τον Ρόα.

Επόμενη άσκηση των παικτών του Αλμέιδα είχε να κάνει ξανά με εναλλαγή της μπάλας σε μικρό χώρο. Οι παίκτες παρέμειναν στις ίδιες τριάδες και μοιράστηκαν σε δυο ομάδες σε αυτή την άσκηση.

Αφού έκαναν τη “μάχη” τους για περίπου ένα λεπτό ακολουθούσε μια “παύση” και μια από τις τριάδες προπονήθηκε στις επιθέσεις, με τους φορ (Γκαρσία, Αραούχο, Κοσίδης) να πρέπει να νικήσουν τον Χατζηεμμανουήλ (ο Αθανασιάδης έκανε προπόνηση μόνο με τον Ρόα).

Τα τρία γκρουπ στα οποία μοιράστηκαν οι ποδοσφαιριστές:

  • Μουστακόπουλος, Ραντόνια, Φράνσον, Σιντιμπέ, Κοσίδης, Μαχαίρας, Τσούμπερ
  • Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκαρσία
  • Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Μάνταλος, Τζαβέλλας, Ελίασον, Γιόνσον

Το τελικό κομμάτι της προπόνησης και το “δίτερμα”

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της άσκησης ακολούθησε η τελευταία, όπου και πάλι οι παίκτες μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, αλλά με διαφορετική σύνθεση. Οι βασικοί με τον Ιωνικό (πλην του Βίντα) έκαναν χαλαρό τρέξιμο και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους.

Μια άλλη τριάδα έκανε προπόνηση στο ένας εναντίον ενός σε μικρό χώρο και η τρίτη έκανε άσκηση με γεμίσματα στην περιοχή από τις πτέρυγες με αμυνόμενους και επιτιθέμενους. Σε αυτή την άσκηση, κάτω από τα δοκάρια έκατσε και ο Αγγελόπουλος, ο οποίος έπιασε δουλειά και με τον Ρόα, αλλά και άλλα παιδιά της Β’ ομάδας.

Στο τέλος όσοι δεν αγωνίστηκαν βασικοί με τον Ιωνικό αλλά και κάποιοι παίκτες της Β ομάδας έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα στο μισό γήπεδο. Μαζί τους και ο Γιώργος Τζαβέλλας σε ρόλο “μπαλαντέρ”.

Η δουλειά του Ελίασον στις σέντρες, τα κέφια του Ρότα και ο Σιντιμπέ

Η πλειοψηφία από το γκρουπ των βασικών μόλις τελείωσαν το πρόγραμμά αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, όμως ο Ελίασον παρέμεινε στο γήπεδο. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός μάζεψε κάποιες μπάλες και πήγε στα δεξιά μόνος του και έκανε σέντρες. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός μοίρασε δύο ασίστ με τον Ιωνικό με γλυκιές σέντρες από τα δεξιά και δουλεύει σκληρά για να συνεχίσει να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του.

Στο γήπεδο παρέμεινε και ο Λάζαρος Ρότα, ο οποίος ήταν “κεφάτος”. Ο Έλληνας διεθνής μπακ έκανε ένα challenge με τον Ρόα να βάλουν την μπάλα από μακρινή απόσταση μέσα σε ένα μικρό τέρμα, ενώ την ώρα που ο Ρόα προπονούσε τον Αγγελόπουλο, πετάχτηκε και αυτός και έκανε μια επέμβαση, δείχνοντας αρκετά ευδιάθετος.

Ο Τζαβέλλας συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα χωρίς όμως να πιεστεί ιδιαίτερα, ενώ ανέβασε στροφές και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στις ασκήσεις σε ρόλο δεξιού ακραίου αμυντικού. Ο Γάλλος αμυντικός θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για είναι 100% έτοιμος.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss