Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει πολλαπλές έρευνες για τις πρακτικές του TikTok όσον αφορά τη προστασία των δεδομένων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της εκτελεστικής εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται πολλές έρευνες σε εξέλιξη αυτή τη περίοδο που αφορούν το TikTok.

Οι έρευνες αφορούν τη μεταφορά δεδομένων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα καθώς και τις στοχευμένες διαφημίσεις σε ανήλικους χρήστες. Οι ερευνητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκουν να διερευνήσουν και παράλληλα να διασφαλίσουν ότι το TikTok συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι πρακτικές του TikTok όσον αφορά τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και των διαβιβάσεων δεδομένων σε διεθνές επίπεδο, αποτελούν αντικείμενο πολλών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη περίοδο» έγραψε η Ursula von der Leyen σε μία επιστολή της που κοινοποιήθηκε από τον Brendan Carr, ένας εκ των πέντε Επιτρόπων της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (FCC) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. «Σε αυτό περιλαμβάνεται μια έρευνα από τους Ιρλανδούς [Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων] σχετικά με τη συμμόρφωση του TikTok με αρκετές από τις απαιτήσεις του GDPR, συμπεριλαμβανομένων και όσων σχετίζονται με τη διαβίβαση δεδομένων στην Κίνα, την επεξεργασία δεδομένων ανηλίκων καθώς και δικαστικές υποθέσεις ενώπιων των Ολλανδικών δικαστηρίων (όσον αφορά τη στοχευμένη διαφήμιση σε ανηλίκους και τις μεταφορές δεδομένων στην Κίνα)».
Η κ. von der Leyen απάντησε στις ανησυχίες που εξέφρασαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις Κινεζικές δημόσιες αρχές που ενδέχεται να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι χρήστες τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss