Η Ευρώπη ετοιμάζεται να ξαναγράψει τους κανόνες του Διαδικτύου

Την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε ισχύ ένας νόμος που θα αλλάξει το Διαδίκτυο για πάντα και θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των τεχνολογικών γιγάντων.

Συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές αγορές (Digital Markets Act), ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση μιας διαδικασίας που αναμένεται να αναγκάσει κολοσσούς όπως την Amazon, την Apple, τη Google και τη Meta να καταστήσουν τις πλατφόρμες τους πιο ανοικτές και διαλειτουργικές το 2023. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι με τις συσκευές και τις εφαρμογές τους, αποτελώντας μια νέα υπενθύμιση ότι η Ευρώπη επιβάλει όρια στις εταιρείες τεχνολογίας πολύ πιο ενεργά από ό,τι οι ΗΠΑ.
«Περιμένουμε ότι οι συνέπειες θα είναι σημαντικές», αναφέρει ο Gerard de Graaf, ένας βετεράνος αξιωματούχος της ΕΕ που βοήθησε στην ψήφιση του DMA στις αρχές του έτους. Τον περασμένο μήνα ο ίδιος έγινε διευθυντής ενός νέου γραφείου της ΕΕ στο San Francisco, το οποίο ιδρύθηκε εν μέρει για να εξηγήσει τις συνέπειες του νόμου στις εταιρείες Big Tech. Ο De Graaf λέει ότι αυτές οι εταιρείες θα αναγκαστούν να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους, ενισχύοντας έτσι τον ανταγωνισμό και κάνοντας καλύτερη την κατάσταση για τον τελικό χρήστη.
«Αν έχετε ένα iPhone, θα πρέπει να μπορείτε να κατεβάζετε εφαρμογές όχι μόνο από το App Store αλλά και από τρίτα καταστήματα εφαρμογών ή από το Διαδίκτυο», δήλωσε ο De Graaf. Το Digital Markets Act (DMA) απαιτεί από τις κυρίαρχες πλατφόρμες να επιτρέψουν την είσοδο σε μικρό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss