Η FIFA θα αποζημιώσει την Μπαρτσελόνα για τον τραυματισμό του Αραούχο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Ρόναλντ Αραούχο @ 2022 JOAN MATEU PARRA / AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα θα λάβει αποζημίωση από τη FIFA για τον τραυματισμό του Αραούχο από το Club Protection Program, εφόσον ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός παραμείνει στα πιτς τουλάχιστον για 28 ημέρες.

Η Μπαρτσελόνα “έχασε” τον Ρόναλντ Αραούχο και τον Ζιλ Κούντε λόγω τραυματισμών με τον τραυματισμό του Ουρουγουανού στόπερ να αποδεικνύεται πιο σοβαρός. Έτσι οι Καταλανοί δικαιούνται αποζημίωση από τη FIFA για τον τραυματισμό του 23χρονου στόπερ, ενδεχομένως και του Κούντε αν παραμείνουν στα πιτς παραπάνω από 28 ημέρες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ίδρυσε το Club Protection Program, προκειμένου οι ομάδες να είναι προστατευμένες σε περίπτωση που οι παίκτες τραυματιστούν με τις Εθνικές τους. Για να λάβουν αποζημίωση πρέπει να περάσουν 28 μέρες. Ως “πρώτη μέρα” ορίζεται εκείνη που ταξιδεύει ο παίκτης προς τον σύλλογό του, μέχρι και τα μεσάνυχτα της 28ης ημέρας.

Ο Αραούχο τη δεδομένη στιγμή είναι αμφίβολος ακόμα και για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo (δεν είναι σίγουρος ο χρόνος επιστροφής του), επομένως είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τις 28 ημέρες “παροπλισμού”. Η αποζημίωση που μπορούν να λάβουν οι ομάδες είναι έως και 20.548 ευρώ ημερησίως (7.5 εκατ. ευρώ το χρόνο).

Η αποζημίωση που δικαιούνται οι ομάδες είναι με βάση τον σταθερό μισθό του και όχι κάποια μπόνους και θα σταματήσει να χορηγείται όταν ο Αραούχο επιστρέψει στην προπόνηση.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss