Η Γαλλία λέει όχι στις δωρεάν εκδόσεις Microsoft Office 365 και Google Workspace στην εκπαίδευση

Ο Γάλλος υπουργός Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας είπε ότι οι δωρεάν εκδόσεις του Microsoft Office 365 και του Google Workspace δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στα σχολεία –μια θέση που αντανακλά τις αυξανόμενες ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο cloud, τον ανταγωνισμό και τους κανόνες προστασίας του προσωπικού απορρήτου.

Τον Αύγουστο, ο Philippe Latombe, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, πληροφόρησε τον Pap Ndiaye, υπουργό Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας της Γαλλίας, ότι η δωρεάν έκδοση του Microsoft Office 365, αν και ελκυστική, ισοδυναμεί με μια μορφή παράνομης συλλογής/διαμοιρασμού δεδομένων. Στη συνέχεια ρώτησε τον υπουργό τι σκοπεύει να κάνει για το θέμα, δεδομένου ότι υπάρχουν ζητήματα προστασίας και κυριαρχίας δεδομένων, τα οποία σχετίζονται με την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων Γάλλων εκπαιδευτικών και μαθητών σε  μία Αμερικανική υπηρεσία cloud. Την περασμένη εβδομάδα, το Γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας δημοσίευσε γραπτή απάντηση για να επιβεβαιώσει ότι οι Γαλλικές δημόσιες συμβάσεις απαιτούν νομική «θεώρηση» – πληρωμή, και πως οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο.
«Επομένως, οι προσφορές δωρεάν υπηρεσιών εξαιρούνται, κατ’ αρχήν, από το πεδίο των δημοσίων συμβάσεων», αναφέρει στη γραπτή δήλωση του το Γαλλικό υπουργείο. Και αυτό ισχύει και για άλλες δωρεάν προσφορές όπως το Google Workspace for Education. Οι επί πληρωμή εκδόσεις αυτών των υπηρεσιών cloud μπορούσαν να αποτελέσουν μία επιλογή αν δεν είχαν ήδη απορριφθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων.
Οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι οι υπηρεσίες cloud της Microsoft και της Google που …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss