Η γγ Τουριστικής Πολιτικής στα εγκαίνια Athens International Tourism

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης απέδωσε τιμητική πλακέτα στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης της Αθήνας που προβάλλει δυναμικά όλους τους κλάδους του τουρισμού και καλύπτει τις ανάγκες όλων των Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών του κλάδου, στην 9η Athens International Tourism and Culture EXPO 2022 που συγκεντρώνει συμμετοχές από σημαντικούς παράγοντες και φορείς του τουριστικού τομέα, διευρύνει τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης, ενώ δίνει ευκαιρίες για επαγγελματικές επαφές και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα, παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.
Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης απηύθυνε χαιρετισμό όπου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο τουρισμός συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αποφυγή της ερημοποίησης, ενώ στηρίζει εκτός από τις επενδύσεις και το ισοζύγιό μας. Είναι ένας τομέας ο οποίος ενισχύει διπλά την οικονομική δραστηριότητα. Εξού και πληθαίνουν οι επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους που στρέφονται επικουρικά στον τουρισμό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους μέσω της ισχυρής δυναμικής που παρουσιάζει ο κλάδος. Εταιρείες άσχετες με το αντικείμενο και χωρίς καμία προηγούμενη εμπλοκή στον κλάδο προχωρούν, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα έγκριτων εφημερίδων, σε εξαγορές ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ή και εκτάσεων προκειμένου να αναπτύξουν μονάδες φιλοξενίας».

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Photo 2/4

Photo 3/4

Photo 4/4

Επιπροσθέτως, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε ότι «στην πατρίδα μας, ο τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα δημιουργίας εγχώριου εισοδήματος, ενώ διαθέτει μια έντονη περιφερειακή διάσταση, άμεσα μάλιστα συνδεδεμένη με τα νησιά μας. Ως εκ τούτου, οι περιφερειακοί εμπλεκόμενοι φορείς (stakeholders) πρέπει να συμμετέχουν στην διαμόρφωση της τουριστικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Για την εξασφάλιση, λοιπόν, της αειφορίας του νησιωτικού π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss