Η Google ετοιμάζεται να απολύσει 10.000 υπαλλήλους με “χαμηλές επιδόσεις”, σύμφωνα με έκθεση

Η μητρική εταιρεία Alphabet της Google φέρεται να ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους της με “χαμηλές επιδόσεις”, σύμφωνα με έκθεση.

Το νέο σύστημα διαχείρισης των επιδόσεων των υπαλλήλων που διαθέτει η εταιρεία θα μπορούσε να βοηθήσει τους διευθυντές να απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους της με χαμηλές επιδόσεις από τις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε η ιστοσελίδα The Information την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι μάνατζερ φέρεται να έχουν κληθεί να κατηγοριοποιήσουν το 6% του εργατικού δυναμικού της Alphabet – που αντιστοιχεί σε περίπου 10.000 υπαλλήλους – ως άτομα με χαμηλές επιδόσεις. Το σύστημα αυτό μπορεί επίσης να μειώσει τον αριθμό των κινήτρων και των μετοχών που δίνονται στους υπαλλήλους.
Η εταιρεία αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις φέτος, από τις επιπτώσεις της πανδημίας έως τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό. Η Alphabet παρουσίασε πτώση των κερδών της κατά 27% στο τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, με λιγότερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα.
«Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον με περισσότερη αβεβαιότητα μπροστά μας», δήλωσε τον Ιούλιο ο επικεφαλής της Google, Sundar Pichai. Ο ίδιος προέτρεπε τους εργαζόμενους τους προηγούμενους μήνες να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους.
«Κοιτάξτε, ελπίζω όλοι σας να διαβάζετε τις ειδήσεις. Γνωρίζετε ότι είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι μέσα από μία από τις πιο δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες που βρίσκονται σε εξέλιξη την τελευταία δεκαετία. Νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι ως εταιρεία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε στιγ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss