Η Google μπορεί τώρα να αποκωδικοποιήσει τον κακό γραφικό χαρακτήρα των γιατρών

Η Google αναπτύσσει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να «αποκρυπτογραφήσει» τα δυσανάγνωστα χειρόγραφα, με έμφαση στις σημειώσεις και τις συνταγές που γράφουν οι γιατροί.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε σήμρα κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του στην Ινδία ότι συνεργάζεται με φαρμακοποιούς για τη δημιουργία ενός εργαλείου στο Google Lens που μπορεί να αποκωδικοποιήσει ιατρικές σημειώσεις που συνήθως μοιάζουν με…ιεργολυφικά.
Η Google παρουσίασε τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιδεικνύοντας την ικανότητά της να ανιχνεύει συγκεκριμένα φάρμακα σε μια χειρόγραφη συνταγή. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πότε αναμένεται να ξεκινήσει η νέα λειτουργία αποκρυπτογράφησης κειμένου, παρά μόνο ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά για να είναι έτοιμο το σύστημα για δημόσια διάθεση».
Το Google Lens είναι ένα εργαλείο αναγνώρισης αντικειμένων πολλαπλών χρήσεων με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό αντικειμένων (όπως προϊόντα, φυτά ή είδη ζώων) και τη μετάφραση γλωσσών. Η εφαρμογή μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί για την ψηφιακή μετατροπή χειρόγραφων σημειώσεων, αν και σε δοκιμές, η λειτουργία εξαρτιόταν από το πόσο ευανάγνωστος είναι ο εν λόγω γραφικός χαρακτήρας. Σε κάθε περίπτωση, μένει να δούμε αν η τεχνητή νοημοσύνη θα τα φέρει εις πέρας σε ένα project αρκετά δύσκολο με βάση την εμπειρία που έχουμε από τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων ιατρών.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss