Η Google παρουσίασε τα Pixel 4 και Pixel 4 XL με οθόνες OLED 90Hz και κάμερες με Live HDR+

Η Google παρουσίασε σήμερα στην εκδήλωση «Made by Google ‘19» τη νέα σειρά smartphones Pixel 4 που φέρει τη σφραγίδα της, και που όπως πάντα, αποτελούν «showcase» για τις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης του mobile λειτουργικού της συστήματος.

Η εταιρεία παρουσίασε δύο συσκευές, τα Pixel 4 και Pixel 4 XL που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και μερικές ουσιαστικές διαφορές, που αποτελούν συνέπεια της διαφοράς τους στο μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι το «XL» μοντέλο που έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, διαθέτει μεγαλύτερης διαγωνίου οθόνη και μεγαλύτερη μπαταρία. Ξεκινώντας από τα κοινά χαρακτηριστικά, τα Pixel 4 και Pixel 4 XL ενσωματώνουν το Snapdragon 855 SoC (system-on-chip) της Qualcomm μαζί με μία εξειδικευμένη μονάδα neural processing με την ονομασία Pixel Neural Core (για την επιτάχυνση τεχνητής νοημοσύνης, machine learning, αλγόριθμων που σχετίζονται με την επεξεργασία φωτογραφιών κ.ά) καθώς και με 6GB RAM σε συνδυασμό με 64GB ή 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Για αυξημένη ασφάλεια απέναντι σε διάφορων τύπων επιθέσεις, οι δύο συσκευές ενσωματώνουν το security module Titan M. Επιπλέον, εξοπλίζονται με WiFi 802.11b/g/n/ac, NFC, USB-C αλλά και στερεοφωνικά ηχεία.

Δύο ακόμη σημαντικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται και από τις δύο συσκευές είναι τα Face Unlock και Motion Sense. Στην πρώτη περίπτωση οι δύο συσκευές εξοπλίζονται με το κατάλληλο hardware ώστε να υπόσχονται ασφαλές ξεκλείδωμα με την χρήση του προσώπου (που μάλιστα πραγματοποιείται ταχύτατα και υπό αρκετά μεγάλη γωνία) ενώ στην δεύτερη, με την χρήση του ραντάρ Soli της Google,   υποστηρίζεται ποικιλία από χειρονομίες (gestures) για τον χειρισμό διάφορων λειτουργιών της συσκευής (π.χ την σίγαση του ξυπνητηριού ή μίας κλήσης ή την αναπαραγωγή του επόμενου τραγουδιού κ.ά). Το Motion Sense μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κατά βούληση από τον χρήστη, και όλα τα δεδομένα που αφορούν στο χαρακτηριστικό παραμένουν στο κινητό.

Να αναφέρουμε επίσης ότι οι συσκευές διαθέτουν το χαρακτηριστικό «Active Edge» (οι πλευρές των κινητών είναι «touch sensitive») και με «squeeze» ενεργοποιείται ο νέος, βελτιωμένος και με κομψότερο UI ψηφιακός βοηθός Google Assistant (πέρα βεβαίως από την φωνητική ενεργοποίηση του).

Τα Pixel 4 και Pixel 4 XL επίσης διαθέτουν όμοιο τύπο οθόνης, δηλαδή είναι τεχνολογίας OLED και η Google την ονομάζει Smooth Display επειδή υποστηρίζει refresh rate 90Hz για εξαιρετική ομαλότητα (όταν δεν απαιτείται, και για εξοικονόμηση ενέργειας, το refresh rate μειώνεται στα 60Hz. Η διαφορά είναι ότι τo Pixel 4 διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών ανάλυσης FullHD+ ενώ το Pixel 4 XL διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών ανάλυσης QHD+. Η μπαταρία επίσης του Pixel 4 έχει χωρητικότητα 2800mAh ενώ του Pixel 4 XL διαθέτει χωρητικότητα 3700mAh. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση, και στην συσκευασία τους περιλαμβάνεται φορτιστής USB-C 18W.

Όσον αφορά στις κάμερες, η εμπρόσθια των 8MP είναι ευρυγώνια (και συνοδεύεται από 3D depth sensor όπως αναφέραμε για face unlock, portrait mode κ.ά), ενώ η διάταξη των δύο καμερών στο πίσω μέρος αποτελείται από μία κάμερα 12MP με Dual-Pixel AutoFocus και από μία δεύτερη στα 16MP (OIS και EIS) που βρίσκεται πίσω από σύστημα τηλεφακού με 2x ζουμ που αποτελεί ένα συνδυασμό ψηφιακού και οπτικού ζουμ (Super Resolution Zoom).

Η κύρια κάμερα υπόσχεται εξαιρετική ποιότητα φωτογραφιών ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού –όπως περιμέναμε άλλωστε- χάρη στο χαρακτηριστικό Night Sight και Live HDR+ με Dual Exposure Camera Controls. Με τα τελευταίο χαρακτηριστικό, ο χρήστης κάποιας από τις συσκευές Pixel 4 είναι σε θέση να επέμβει στα «highlights» και «shadows» πριν πραγματοποιήσει τη λήψη, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά το απολύτως επιθυμητό ανεξάρτητα του φωτισμού στο περιβάλλον. Οι νέες συσκευές επίσης «Learning-based White Balancing» για βελτιωμένη ισορροπία λευκού σε όλες τις συνθήκες. Οι συσκευές υποστηρίζουν λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K στα 30fps και slow-motion video στα 1080p με 120fps. Να αναφέρουμε ότι ένα τρίτο module που υπάρχει στο πίσω μέρος είναι «spectral» και «flicker» sensor.

Το Pixel 4 στην έκδοση με τα 64GB αποθηκευτικού χώρου στοιχίζει €749 ενώ η έκδοση με τα 128GB στοιχίζει €100 παραπάνω. Το Pixel 4 XL στοιχίζει €899 και €999 στις εκδόσεις 64GB και 128GB αντίστοιχα. Οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 28 Οκτωβρίου σε Clearly White, Just Black και Oh So Orange.  

Πηγ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss