Η Huawei προσφεύγει στα Αμερικανικά δικαστήρια χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικό τον «αποκλεισμό» της από την αγορά

Από ότι φαίνεται, η Huawei δεν σκοπεύει να καταθέσει τα όπλα και είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη για να ανακτήσει την άδεια χρήσης του Android, και βεβαίως να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις Αμερικανικές εταιρείες και τους οργανισμούς.

Η εταιρεία περνάει λοιπόν στην αντεπίθεση -μετά την προσθήκη της και των θυγατρικών της στην «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που απαγορεύει στην Κινέζικη εταιρεία να συναλλάσσεται με Αμερικανικές εταιρείες και να προμηθεύεται Αμερικανικής προέλευσης προϊόντα- και προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας στις ΗΠΑ με στόχο να ακυρώσει ως αντισυνταγματικό το άρθρο 889 του νόμου National Defense Authorization Act (Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας, NDAA) των ΗΠΑ.

Το αίτημα της νομικής ομάδας της Κινέζικης εταιρείας προστέθηκε στην προσφυγή που είχε υποβάλλει από τον περασμένο Μάρτιο. «Ο νόμος αποκλείει την Huawei παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια» δήλωσε ο Song Liuping της Huawei.

Ο Song Liuping αναφέρθηκε και στην προσθήκη της Huawei στην «Entity List» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες. «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Σήμερα είναι οι τηλεπικοινωνίες και η Huawei. Αύριο, μπορεί να είναι η δική σας βιομηχανία, η δική σας εταιρεία, οι δικοί σας καταναλωτές» δήλωσε ο Song Liuping συμπληρώνοντας: «Το δικαστικό σύστημα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για δικαιοσύνη. Η Huawei έχει εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία και στην ακεραιότητα του δικαστικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πιστεύουμε ότι τα λάθη στην Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας μπορούν να διορθωθούν από το δικαστήριο».

Η εταιρεία επίσης προσπάθησε επίσης να απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν πραγματικά γεγονότα για διαμάχη. Πρόκειται για ένα «νομικό ζήτημα» δήλωσε ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Huawei, Glen Nager. Η ακροαματική διαδικασία για την προσφυγή θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η Huawei πιστεύει ότι ο αποκλεισμός της από τις Η.Π.Α. δεν θα βοηθήσει στην ασφαλέστερη δικτύωση. Η Huawei αναμένει από τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν τη σωστή προσέγγιση και να υιοθετήσουν έντιμα και αποτελεσματικά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου για όλους, αν ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι η ασφάλεια.

Engadget

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss