Η Ιρανή του GNTM μιλά για την εξέγερση της μαντίλας: «Δεν θα επιχειρούσα να γυρίσω πίσω στη χώρα»

Η Αμπαντί Μπίτα, το 2019 δοκίμασε την τύχη της στο ελληνικό GNTM, κάτι που πίσω στην πατρίδα της στο Ιράν δεν θα γινόταν ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

H πρώην υποψήφια του Greece’s Next Top Model, Αμπαντί Μπίτα, που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 22 χρόνια είχε έρθει από το Ιράν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η ίδια επικοινωνεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οικογένεια της όταν φυσικά η ηγεσία του Ιράν δεν «ρίχνει» το ίντερνετ επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας».
Η ίδια μιλά άπταιστα ελληνικά, έχει τελειώσει το σχολείο στα Χανιά της Κρήτης και από το 2014 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μόλις αποφοίτησε, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις. Αρχικά με ένα εστιατόριο που άνοιξε ενώ αργότερα με το δικό της μπαρ στο Περιστέρι. Θέλει τα κεκτημένα που απολαμβάνει στην Ελλάδα να τα αποκτήσουν και οι γυναίκες στην πατρίδα της.

«Αυτό που θέλω είναι όπως όλες οι γυναίκες να βοηθήσουμε τις γυναίκες του Ιράν να αποκτήσουν την ισότητα που τους αρμόζει», ανέφερε η Αμπάντι Μπίτα, Ιρανή που ζει στην Ελλάδα.
Η ίδια μιλώντας για το GNTM είπε: «Δεν θα μπορούσα να γυρίσω στον Ιράν. Αλήθεια. Και να το μαθαίνανε ότι πήγα; Δεν θα μπορούσα».

Στο Ιράν από το 1979 και μετά όλες οι γυναίκες κυκλοφορούν με φαρδιά ρούχα και μαντήλες. Αν τολμούσε να κάνει πασαρέλα με μαγιό εκεί, θα είχε την τύχη της δολοφονημένης 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Αλλά ακόμα και η Αμίνί να μην συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς, η 27χρονη Μπίτα δεν σκέφτετ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss