Η Ιταλία «κατεβάζει» τον θερμοστάτη – Για να μειωθεί η χρήση φυσικού αερίου

Ιταλία: Η Ρώμη σκοπεύει να κατεβάσει τον θερμοστάτη σε σπίτια και επιχειρήσεις για να μειωθεί η κατανάλωση φυσικού αερίου

Η Ιταλία σχεδιάζει να μειώσει την θέρμανση σε σπίτια και επιχειρήσεις τον χειμώνα για την μείωση των ποσοτήτων του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί και τον περιορισμό των κινδύνων που προέρχονται από την πλήρη διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου.
Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ιταλία εισήγαγε το 40% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί από την Ρωσία, αλλά έκτοτε κινήθηκε γρήγορα για να αναζητήσει εναλλακτική τροφοδοσία και να μειώσει την εξάρτησή της από την Μόσχα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό σχέδιο που ανακοινώθηκε σήμερα, οι θερμοστάτες σε συγκροτήματα διαμερισμάτων και άλλα δημόσια κτίρια θα ρυθμιστούν στους 19° Κελσίου, έναν βαθμό χαμηλότερα σε σχέση με το παρελθόν και στους 17° Κελσίου στους βιομηχανικούς χώρους.
Η θέρμανση θα λειτουργεί καθημερινά μία ώρα λιγότερο.

Η Ρώμη βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με το βιομηχανικό λόμπι της Confindustria με στόχο συμφωνία για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου σε εθελοντική βάση.

Η Ιταλία ελπίζει ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μειώσουν κατά 3,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά την περίοδο από τον Αύγουστο μέχρι τον Μάρτιο και σχεδιάζει να περικόψει άλλα 2,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα με την χρήση εναλλακτικών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό μπορεί να αυξηθεί μέσω άλλων μέτρων που θα ενθαρρύνουν τους ιδιώτες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για την μείωση της κατανάλωσης, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική ζήτηση μπορεί να μειωθεί κατά 15%, σύμφωνα και με τα ευρύτερα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η Ιταλία έχει πληρώσει τις δεξαμενές του φυσικού αερίου κατά 83% στις αρχές του Σεπτεμβρίου εν όψει των κρύων χειμερινών μηνών.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss