Η Juul θα πληρώσει $1,2 δισ. για να διευθετήσει πολλαπλές αγωγές που σχετίζονται με τη προώθηση του ατμίσματος σε ανήλικους

Η Juul βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές αγωγές τα τελευταία χρόνια, στην πλειονότητα των οποίων κατηγορείται ότι στόχευε στο ανήλικο κοινό μέσω διαφημίσεων και πρακτικών μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Juul συμφώνησε να πληρώσει $1,2 δισεκατομμύρια μέσω διακανονισμού για να διευθετήσει περίπου 10.000 αγωγές -συμπεριλαμβανομένων 8.500 υποθέσεων που σχετίζονται με σωματικές βλάβες, άνω των 1.400 υποθέσεων που σχετίζονται με κυβερνητικούς φορείς και σχολικές περιφέρειες, καθώς και 32 υποθέσεις που σχετίζονται με φυλές. 
Η πολιτεία της Καλιφόρνια, για παράδειγμα, προχώρησε σε αγωγή ενάντια της Juul το 2019, κατηγορώντας την ότι στόχευε στους ανηλίκους της πολιτείας, ότι δεν επαλήθευε την ηλικία των πελατών της και δεν προειδοποιούσε τους χρήστες για την έκθεσή τους σε χημικές ουσίες που συνδέονται με καρκίνο και άλλες γενετικές ανωμαλίες.
Η Unified School District του Σαν Φρανσίσκο, η οποία επίσης κατέθεσε μήνυση κατά της Juul για τις πρακτικές μάρκετινγκ της, φέρεται να δήλωσε ότι είναι «πολύ ικανοποιημένη» με τον διακανονισμό. Ποιος μπορεί πραγματικά να συμμετάσχει στον διακανονισμό και πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι ακόμα υπό συζήτηση. Οι δικηγόροι των εναγόντων δήλωσαν ότι τα άτομα που δικαιούνται να υπογράψουν τη συμφωνία διακανονισμού θα λάβουν ένα ακαθάριστο ποσό τουλάχιστον $1.000 ως αποζημίωση μαζί με τις αμοιβές των δικηγορικών εταιρειών και άλλες κρατήσεις. Διευκρίνισαν ωστόσο, ότι το ποσό της αποζημίωσης στις περισσότερες περιπτώσεις αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερες. Όσοι προχώρησαν σε μήνυση κατά της εταιρείας για …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss