Η κατασκευή των Alfa Romeo Giulia και Stelvio – FleetNews

Η κατασκευή δύο πραγματικά ξεχωριστών μοντέλων, απαιτεί και τη δημιουργία μιας εξίσου ξεχωριστής μονάδας παραγωγής: Ο τόπος «γέννησης» των Alfa Romeo Giulia και Stelvio, το εργοστάσιο του Cassino, αποτελεί ένα έργο τέχνης και τεχνολογίας.
Βασισμένες στην καινοτόμα πλατφόρμα “Giorgio” και σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα επίπεδα ποιότητας, τεχνολογίας και οδηγικής ευχαρίστησης, οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio απαίτησαν για την κατασκευή τους ένα εξίσου προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής. Η επιλογή της μονάδας παραγωγής στο Cassino στα Νότια της πρωτεύουσας Ρώμης για αυτή τη δύσκολη αποστολή, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Κατασκευασμένο το 1971, το εργοστάσιο είχε ήδη ξεπεράσει την παραγωγή 7,5 εκ. οχημάτων, ενώ η ολική αναβάθμιση του το 2015 έχει επεκτείνει τη συνολική του έκταση στα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία φιλοξενούσαν περισσότερους από 4.300 εργαζόμενους. Η αναβάθμιση δεν αφορούσε μόνο στους μεγαλύτερους χώρους, αλλά κυρίως στη μετάβαση της μονάδας στην 4η βιομηχανική επανάσταση (4.0). Παράλληλα, από την αρχή της δημιουργίας των Giulia και Stelvio τέθηκαν και οι βασικοί άξονες της στρατηγικής παραγωγής, οι οποίοι είναι: η ποιότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η απόλυτη εστίαση στις επιθυμίες του πελάτη.

Η Alfa Romeo με μια σειρά σύντομων video παρουσιάζει την ιστορία πίσω από τη διαδικασία παραγωγής των Giulia και Stelvio στο εργοστάσιο του Cassino και τα «μυστικά» που οδήγησαν στην επίτευξη των αυστηρών προδιαγραφών που αφορούν στην κατασκευή των δύο μοντέλων.
Το εργοστάσιο του Cassino – Επενδύοντας στο μέλλον
Κάτω από το θρυλικό Monte Cassino, η μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1971, αποτελεί το κέντρο της ζωής της περιοχής που βρίσκεται περίπου 130χλμ. Νότια της Ρώμης. Από τις γραμμές της πέρασαν πολυάριθμα μοντέλα των Fiat, Lancia και Alfa Romeo, όμως η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2015 όπου αποφασίστηκε η μονάδα να εστιάσει στην παραγωγή premium αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, επαναπροσδιορίζοντας το σύνολο των διαδικασιών. Σήμερα, δίπλα στις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, το Cassino δημιουργεί και τη νέα Maserati Grecale.
Τεχνολογία αιχμής – Η αυτοματοποίηση στην υπηρεσία της ποιότητας
Τα ρομπότ και οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες αποτελούν εδώ και καιρό σημαντικό χαρακτηριστικό στην παραγωγή αυτοκινήτων. Στην περίπτωση του Cassino αυτή η πραγματικότητα προχώρησε σε ένα ανώτερο επίπεδο με την εγκατάσταση 1.022 ρομπότ τα οποία αναλαμβάνουν μια σε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss