Η λεπτή διαχείριση από τον Μίτσελ των εννέα μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

Η ρευστή κατάσταση με τους μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και το κουμάντο που θα πρέπει να κάνει ο Μίτσελ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μίτσελ θα κάνει το ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού στον αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο την Κυριακή (2/10, 16:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24), αλλά ξέχωρα από τη μείωση του αριθμού των παικτών στο ρόστερ και τις ενδεχόμενες προσθήκες τα τελευταία εικοσιτετράωρα της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους παίκτες στην Ελλάδα, έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο ζήτημα.

Πρόκειται για τη διαχείριση των εννέα μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι αυτή τη στιγμή στο έμψυχο δυναμικό τους. Οι μη κοινοτικοί παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι ακόλουθοι: Σισέ, Μπα, Ίνμπομ Χουάνγκ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Κούντε, Σαμασέκου, Αγκιμπού Καμαρά, Ντε λα Φουέντε και Λάιντνερ.

Ο Λάιντνερ έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχει στα χέρια του το κοινοτικό (ρουμανικό) διαβατήριο, οπότε οι αλλοδαποί παίκτες του Ολυμπιακού θα γίνουν οκτώ. Παρεμπιπτόντως, ο Ισραηλινός αριστερός μπακ μπορεί να αγωνιστεί και τώρα, εφόσον το θελήσει ο Μίτσελ, αφήνοντας ο τελευταίος κάποιους άλλους μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής στο πρωτάθλημα.

Ο μαγικός αριθμός των πέντε

Ο Ολυμπιακός ως γνωστό μπορεί να έχει μέχρι πέντε μη κοινοτικούς παίκτες στην 20άδα των αγώνων του στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως -για την ώρα- τέσσερις από τους εννέα παραπάνω ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μένουν κάθε Σαββατοκύριακο εκτός παιχνιδιών. Και μόλις ο Λάιντνερ πάρει κοινοτικό διαβατήριο, θα μένουν εκτός τρεις παίκτες. Πρόκειται για ένα θέμα που δεν είναι εύκολο για τον προπονητή.

Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της άμυνας, ύστερα από την παραχώρηση του Μανωλά και τον τραυματισμό του Ρέτσου που θα απουσιάσει για σχεδόν δύο εβδομάδες, η παρουσία του Σισέ και του Μπα είναι επιβεβλημένη.

Από εκεί και πέρα, ο Ίνμπομ Χουάνγκ όποτε αγωνίστηκε ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση παικτών του Ολυμπιακού και είναι το βασικό 8άρι της πειραϊκής ομάδας. Επίσης, ο Σαμασέκου αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Χόφενχαϊμ για να προσφέρει άμεσα λύσεις, οπότε την άλλη μία θέση διεκδικούν τέσσερις παίκτες, οι Ουί Τζο Χουάνγκ, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά και Ντε λα Φουέντε.

Η εξίσωση δεν είναι εύκολο να λυθεί από τον Μίτσελ, καθώς κανένας προπονητής δεν θέλει να αφήνει εκτός αγώνων καλούς ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι, υγιείς και επιθυμούν να παίζουν.

Αυτά σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Διότι, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, το τοπίο είναι ξεκάθαρο, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League, οι Σαμασέκου, Καμαρά, Ντε λα Φουέντε και Λάιντνερ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss