Η Λιζ Τρας ως πρωθυπουργός τρομάζει τα LGBTQ+ άτομα – Αυτοί είναι οι λόγοι

 

Η Τρας αναδείχθηκε ως πρώιμο φαβορί πριν από μήνες, καθώς τα πολιτικά σκάνδαλα του Μπόρις Τζόνσον συσσωρεύονταν – θεωρήθηκε ως έμπειρη διάδοχος που δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει ευρεία υποστήριξη από το κόμμα της.
Δεν υπήρξε μεγάλη έκπληξη τη Δευτέρα (5 Σεπτεμβρίου) όταν ο σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των βουλευτών, ανακοίνωσε ότι η Τρας κέρδισε τον αντίπαλό της Ρίσι Σουνάκ και θα γίνει η επόμενη ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος.
Η είδηση, αν και ήταν ευρέως αναμενόμενη, θα αντιμετωπιστεί αναμφίβολα με κάποια ανησυχία από τις ομάδες υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ+. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία, τόσο η Τρας όσο και ο Σουνάκ έχουν υποστηρίξει ότι οι τρανς γυναίκες δεν είναι γυναίκες.
Υπάρχει επίσης το ιστορικό της ως Υπουργός Γυναικών και Ισότητας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της η Τρας κατήργησε τη μεταρρύθμιση του νόμου περί αναγνώρισης φύλου. Απέτυχε επίσης να απαγορεύσει τη θεραπεία μετατροπής παρά τις πολυάριθμες υποσχέσεις της να το πράξει.
Τα δικαιώματα των τρανς αναδείχθηκαν γρήγορα σε καυτό θέμα στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις – υποψήφιες όπως η Σουέλα Μπρέιβερμαν και η Πένυ Μόρντοντ στήριξαν τις εκστρατείες τους στις αντιτράνς απόψεις τους, ενώ ο Σουνάκ δήλωσε από νωρίς ότι θα απαγόρευε στις τρανς γυναίκες να αγωνίζονται στον αθλητισμό, αν γινόταν ο επόμενος πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα: Λιζ Τρας: Διαδέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον – Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

Photo: Ehimetalor Akhere Unuabona / Unsplash

Εν τω μεταξύ, η Λιζ Τρας φάνηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει σιωπηλή σε θέματα LGBTQ+. Συγκεκριμένα, δεν απάντησε σε ερωτήσεις των συντηρητικών ΛΟΑΤ+ – στις οποίες απάντησαν οι συνυποψήφιοί της – και αρχικά φάνηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να επικεντρωθεί στην οικονομία και τους φόρους αντί για τα τρανς ζητήματα.
Το 2019, λίγο αφότου έγινε υπουργός γυναικών και ισότητας, η Λιζ Τρας υποσχέθηκε ότι θα απομακρυνθεί από τις «πολιτικές ταυτότητα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss