Η Maisie Williams κάνει τα πρώτα της επιτυχημένα τεχνολογικά βήματα με το Daisie

Όλοι γνωρίζουμε την Maisie Williams από τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά του HBO, Game of Thrones (η τελευταία σεζόν δεν μετράει, οκ;). Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως είναι πως η κοινωνική πλατφόρμα που δημιούργησε για την αλληλεπίδραση – διασύνδεση καλλιτεχνών, ονόματι Daisie, μόλις βγήκε από την δοκιμαστική περίοδο (beta) τον Μάιο, και η ανταπόκριση του κοινού είναι συντριπτικά θετική.

To Daisie ξεκίνησε ως ιδέα τον Φεβρουάριο του 2017, όταν η Maisie μαζί με τον Dom Santry, παραγωγό και συνιδρυτή του Daisie, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο διασύνδεσης όλων όσων αναζητούσαν μια ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να πάρουν την δέουσα προσοχή από ορισμένα μεγάλα ονόματα του χώρου ή να δημιουργήσουν συνεργασίες που δεν ήταν δυνατές μέχρι τώρα. Η βιομηχανία της τέχνης, ιδιαίτερα αυτή του θεάματος, αποτελείται από έναν εξαιρετικά κλειστό κύκλο, όπου τα «κεφάλια» λατρεύουν να καθορίζουν ποιος «μπορεί να τα καταφέρει» στην showbiz και ποιος όχι. Το εγχείρημα της Maisie και του Dom είναι μια ηχηρή «σφαλιάρα» στο κατεστημένο της παγκόσμιας showbiz.

Cringe fact of the day: Daisie = D(om)+(M)aisie

Με την δυναμική που έχουν αποκτήσει κινήματα όπως το #TimesUp και το #MeToo, και το πλούσιο σε ακτιβισμό παρελθόν της Williams, ένας από τους επι μέρους στόχους του Daisie είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τις γυναίκες (και τους άνδρες, φυσικά), από το «σεξουαλικό» κατεστημένο του Hollywood. Και εως τώρα, φαίνεται να δουλεύει. Σύμφωνα με τον Santry, σχεδόν 70% των χρηστών είναι του θηλυκού φύλου.

Την ώρα της συγγραφής, το Daisie έχει πάνω από 120.000 ενεργούς χρήστες με λίγους μόνο μήνες ενεργούς λειτουργίας. Εκτός από την βιομηχανία του θεάματος, το Daisie έχει αποκτήσει ζωηρές κοινότητες και στον τομέα της φωτογραφίας και της μόδας. Η βάση της πλατφόρμας βρίσκεται στο Λονδίνο, αλλά το δίδυμο έχει βλέψεις για επέκταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, σε δύο από τα μεγαλύτερα «κέντρα συγκέντρωσης ταλέντων» όπως αυτά αποκαλούνται, την Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Το εργατικό δυναμικό του Daisie αναμένεται να αυξηθεί και αυτό, από τα 15 άτομα που το στελεχώνουν στην παρούσα φάση, ενώ το startup ήδη έχει αρχίσει να προσελκύει εργαζόμενους από τους τιτάνες της τεχνολογίας, όπως η Microsoft.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss