Η μεγάλη μέρα του Σούνακ: Το ραντεβού με τον Κάρολο και η πρώτη ομιλία

Ο Ρίσι Σουνάκ θα γίνει επίσημα σήμερα (25/10) πρωθυπουργός της Βρετανίας. Θα είναι ο πρώτος ασιατικής καταγωγης και ο νεότερος στην ιστορία της γηραιάς αλβιόνας

Ο Ρίσι Σουνάκ θα επισκεφθεί το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να συναντήσει τον Βασιλιά Κάρολο τον Γ πριν παραλάβει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ ως ο πρώτος ασιατικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο τρίτος ηγέτης της χώρας εδώ και επτά εβδομάδες αναμένεται να εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ στις 11:35 (τοπική ώρα) ενώ προηγουμένως η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας θα προεδρεύσει στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν υποβάλει την επίσημη παραίτησή της στον Βασιλιά Κάρολο.

Αφού επιλέχθηκε από τους βουλευτές των Τόρις τη Δευτέρα, ο Σούνακ προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια «βαθιά οικονομική πρόκληση» και οτι οι Τόρις πρέπει να «ενωθούν ή να πεθάνουν» αλλά υποσχέθηκε να υπηρετήσει το έργο του με ακεραιότητα. Απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων γενικών εκλογών, παρά τις εκκλήσεις των Εργατικών, του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και του Κόμματος των Πρασίνων.
Αντιμετωπίζει ωστόσο μία τεράστια πρόκληση να τιθασεύσει τον υψηλότερο πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 40 χρόνια και να ενώσει το διχασμένο Κόμμα των Τόρις Ο Σούνακ θα είναι ο πρώτος Ινδουιστής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρώτος ασιατικής καταγωγής και ο νεότερος εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια, καθώς αναλαμβάνει σε ηλικία 42 ετών.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο νέο υπουργικό του συμβούλιο και την ομάδα που θα χτίσει για να κυβερνήσει τη Βρετανία, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μίνι ανασχηματισμό. Σύμφωνα με το Sky News, o Τζέρεμι Χαντ θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών και στη νέα εποχή.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss