Η Meta ανακοινώνει τεράστιο αριθμό απολύσεων που αφορά 11.000 υπαλλήλους ή το 13% του συνολικού εργατικού δυναμικού

Όπως αναμενόταν, η Meta ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους ή περίπου το 13% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ο ίδιος τη δυσάρεστη είδηση με σχετική ανάρτηση στο blog του, αναφέροντας ότι έφταιγε ο ίδιος που ήταν υπεραισιόδοξος για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας η οποία στηρίχτηκε στην έξαρση της πανδημίας.
«Στην αρχή του Covid, η τεράστια online παρουσία το κόσμου και η έξαρση του ηλεκτρονικού εμπορίου οδήγησε σε υπέρμετρη αύξηση των εσόδων», δήλωσε ο Zuckerberg. «Πολλοί άνθρωποι προέβλεψαν ότι αυτή θα ήταν μια μόνιμη κατάσταση που θα συνεχιζόταν ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας. Το ίδιο πίστευα κι εγώ, γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να αυξήσουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περίμενα».
Ο  Zuckerberg δήλωσε ότι η εταιρεία θα γίνει τώρα πιο λιτή και αποτελεσματική, περικόπτοντας δαπάνες και προσωπικό, ενώ θα μεταφέρει περισσότερους πόρους σε «μικρότερο αριθμό τομέων ανάπτυξης που αποτελούν υψηλή προτεραιότητα», συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων, της τεχνητής νοημοσύνης και του metaverse. Ο Zuckerberg δήλωσε ότι η ομάδα προσλήψεων της εταιρείας θα επηρεαστεί “δυσανάλογα” από τις περικοπές. Η Meta ανέφερε περίπου 87.000 υπαλλήλους τον Σεπτέμβριο, με τις σημερινές απολύσεις να αποτελούν τις πρώτες ευρείες περικοπές από την ίδρυση της εταιρείας το 2004.
Η προβλεπόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας έχει μειώσει τη δυναμική πολλών μετοχών τεχνολογίας, αλλά οι προοπτικές της εταιρείας έχουν επηρεαστεί τόσο από τον ισχυρό ανταγωνισμό όσο και από την…περίεργη στρατηγική …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss