Η NASA επιστρέφει στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα με την αποστολή Artemis I

Σήμερα ξεκινά το Αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα της NASA με την ονομασία «Άρτεμις» (Artemis), το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή της Δύσης στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1972, όταν και οι Αμερικανοί πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στον δορυφόρο της Γης.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει προσσεληνώσει τρία ρομποτικά οχήματα με ισάριθμες επιτυχημένες αποστολές ενώ σχεδιάζει την κατασκευή μίας σεληνιακής βάσης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Αποστολές έχουν πραγματοποιήσει και το Ισραήλ αλλά και η Ινδία, οι οποίες ήταν αποτυχημένες ενώ μία αποστολή της Ν. Κορέας βρίσκεται ήδη καθοδόν για να θέσει έναν δορυφόρο της σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο της Γης.
Στις 15:33 σήμερα, Δευτέρα, 29 Αυγούστου του 2022, η Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει προγραμματίσει την εκτόξευση της αποστολής «Άρτεμις 1» (Artemis I) από τη βάση του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι, στη Φλόριντα. Ο πελώριος, μη επανδρωμένος πύραυλος SLS (Space Launch System), ύψους 98 μέτρων, φέρει την κάψουλα Orion και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας της NASA με τις εταιρείες Boeing και Lockheed Martin, που ανέλαβαν τις υπεργολαβίες, με την πρώτη να αναπτύσσει τον πύραυλο και τη δεύτερη τη διαστημική κάψουλα.
Η ανάπτυξη και η κατασκευή του SLS χρειάστηκε περισσότερο από μία δεκαετία. Αν και θεωρείται ο ισχυρότερος και πιο περίπλοκος …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss