Η νέα έκθεση Λύτρα για τον κορονοϊό, έφερε αντιπολιτευτική «επίθεση» στην κυβέρνηση

Τα στοιχεία από τη νέα μελέτη του Θεόδωρου Λύτρα «τροφοδότησαν» νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Επίθεση αντίστοιχη με εκείνη που είχε προκαλέσει η πρώτη έκθεση των Λύτρα – Τσιόδρα, έφερε η δεύτερη, την οποία πάντως δεν υπογράφει -αυτή τη φορά – ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.
Στη δεύτερη αυτή έρευνα αναλύονται συνολικά 14.011 διασωληνωμένοι με Covid – 19, εκ των οποίων απεβίωσε το 74,7% ήτοι 10.466.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι πως υπάρχει αυξημένη θνησιμότητα των ασθενών εντός και εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο που καλύπτονταν στην πρώτη μελέτη.

Η θνησιμότητα εμφανίζεται μάλιστα πολύ μεγαλύτερη στην επαρχία συγκριτικά με τα νοσοκομεία της Αττικής φτάνοντας το +64%. Η έρευνα διαπιστώνει ακόμα αυξημένη θνησιμότητα σε όσους δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, καθώς το 97,7% έχασε τη ζωή του, έναντι 72,7% όσων μπήκαν σε ΜΕΘ.

Τέλος, η θνησιμότητα ήταν διπλάσια στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε σχέση με εκείνους εντός ΜΕΘ.
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Θα ζητήσει έστω μια συγγνώμη;
Τα στοιχεία αυτά προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης.Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.
«Πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ» έλεγαν και «φέρτε μου μια έρευνα που να δείχνει ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν» προκαλούσε ο ΠΘ στη Βουλή. Τώρα που οι μελέτες αποδεικνύουν ότι εκτός ΜΕΘ δε σώθηκε σχεδόν κανείς, θα ζητήσει έστω μια συγνώμη; Όχι από εμάς αλλά από τους χιλιάδες που χάθηκαν άδικα.

ΠΑΣΟΚ: Η μελέτη καταρρίπτει το success story της κυβέρνησης
Σε δήλωσή του ο ο τομεάρχης υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, ανέφερε:
«Η μελέτη του καθηγητή κ. Θεόδωρου Λύτρα, για τη θνητότητα διασωληνωμένων covid-19 ασθενών σε σχέση με τον φόρτο του συστήματος υγείας, καταρρίπτει το success story της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας», είπε ο κ. Φραγγίδης.«Αφορά στην περίοδο Σεπτέμβρη 2021 – Απρίλη 2022 και ουσιαστικά είναι η συνέχεια της πολυσυζητημένης μελέτης που εξέδωσαν πέρυσι από κοινού οι καθηγητές κ.κ. Λύτρας και Τσιόδρας.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο και μάλιστα αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη στην περίπτωση νοσηλείας στην επαρχία.
Συγκλονιστικό εύρημα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss