Η Nissan εξετάζει επένδυση στη νέα Renault EV – FleetNews

Η Nissan εξετάζει επένδυση στη νέα Renault EV. H είδηση αυτή προέκυψε από ανακοίνωση των δύο εταιρειών σχετικά με το μέλλο της Alliance.
Συγκεκριμένα, το Renault Group και η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσαν από κοινού πως “συμμετέχουν επί του παρόντος σε εμπιστευτικές συζητήσεις γύρω από διάφορες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο συνεχών προσπαθειών για την ενίσχυση της συνεργασίας και του μέλλοντος της Συμμαχίας τους.
Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν:

Συμφωνία για ένα σύνολο στρατηγικών κοινών πρωτοβουλιών σε αγορές, προϊόντα και τεχνολογίες.
Την σκέψη της Nissan να επενδύσει στη νέα οντότητα Renault EV που θα υποστηρίξει τη στρατηγική Renaulution της Renault και θα είναι ένα από τα στρατηγικά βήματα προς τη στρατηγική της φιλοδοξία «Nissan Ambition 2030».
Οι εταιρείες συνεχίζουν να οδηγούν σε διαρθρωτικές βελτιώσεις για να εξασφαλίσουν βιώσιμες λειτουργίες και διακυβέρνηση της Συμμαχίας”.

Όπως έχει γίνει γνωστό το Renault Group σκοπεύει να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις EV και κινητήρων εσωτερικής καύσης για να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ανταγωνισμό, ενώ, όπως ανακοίνωσε η θυγατρική του, Mobilize, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ευρώπη.
Ο πρώτος σταθμός φόρτισης θα ανοίξει σε λίγους μήνες στη νότια Γαλλία. Μέχρι τα μέσα του 2024 το δίκτυο θα περιλαμβάνει 200 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ισπανία. Στη Γαλλία, η Mobilize σκοπεύει να εγκαταστήσει 90 σταθμούς.
Οι σταθμοί Mobilize Fast Charge θα χρησιμοποιούν ένα καινοτόμο σύστημα φόρτισης που περιορίζει τον αντίκτυπο στο δίκτυο και φορτίζει πολλά οχήματα ταυτόχρονα χωρίς μείωση της ισχύος.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss