Η Nvidia λάνσαρε την GeForce GTX 1630 με τιμή $150

Όπως αναμενόταν, η Nvidia ανακοίνωσε σήμερα την GeForce GTX 1630, η οποία διαδέχεται την GT 1030 στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας καταλαμβάνοντας τη θέση του εισαγωγικού μοντέλου (entry-level).

Όπως και κάθε άλλη κάρτα γραφικών GeForce GTX 16-series, έτσι και η GeForce GTX 1630 βασίζεται στην παλαιότερη αρχιτεκτονική Turing, που δεν διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά των πλέον προηγμένων καρτών γραφικών, όπως hardware-accelerated ray tracing ή DLSS (Deep Learning Super Sampling) καθώς απουσιάζουν από τη διαμόρφωση της GPU τόσο οι πυρήνες RT όσο και οι πυρήνες Tensor. Επιπλέον, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα TechPowerUp απουσιάζει και η hardware-accelerated αποκωδικοποίηση AV1.
Η νέα κάρτα γραφικών της Nvidia βασίζεται στην ίδια μονάδα γραφικών TU117 (κατασκευής 12nm) που βασίζεται και η GeForce GTX 1650 αν και με «κομμένα» χαρακτηριστικά, όπως είναι ο αριθμός των μονάδων SM (Streaming Multiprocessors) ή το εύρος του memory interface. Επομένως, από τους 16 συνολικά streaming multiprocessors, η νέα GTX 1630 διαθέτει ακριβώς τους μισούς, με ενεργούς 512 πυρήνες CUDA, 32 TMUs και 32 ROPs. Η μνήμη που τρέχει στα 12Gbps έχει μέγεθος 4GB και είναι τύπου GDDR6. Το memory interface έχει εύρος 64-bit και σύμφωνα με την Nvidia, το memory bandwidth είναι 96GB/s. Η GPU διαθέτει συχνότητα λειτουργίας «Boost» που αγγίζει τα 1785MHz και το TDP είναι 75W.
Το κόστος της νέας Nvidia GeForce GTX 1630 ξεκινάει από τα $150 στις ΗΠΑ. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη ανακοινώσει μοντέλα καρτών γραφικών GTX 1630, ανάμεσα στους οποίους είναι οι ASUS, Gainward, EVGA, Colorful, Inno3D, Gigabyte, Zotac κ.ά. 


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss