Η προειδοποίηση της Όπρα στους Αφροαμερικανούς για τον κορονοϊό: Πάρτε το σοβαρά

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα από κορονοϊό με την κατάσταση να είναι δραματική. Σχετικές αναλύσεις έδειξαν πως ο covid-19 σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχει «χτυπήσει» τους Αφροαμερικανούς.

Συγκεκριμένα και με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, το 33% όσων έχουν νοσηλευτεί σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού, ήταν Αφροαμερικανοί, παρόλο που ο πληθυσμός τους στο σύνολο των ΗΠΑ αντιστοιχεί στο 13%. Χαρακτηριστικό, δε, είναι το παράδειγμα στο Σικάγο, όπου το 70% των ανθρώπων που κατέληξαν από την πανδημία, ήταν Αφροαμερικανοί, με το ποσοστό που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της αμερικανικής μεγαλούπολης, να είναι μόλις 23%.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ θέλησε να στείλει τη δική της προειδοποίηση προς τους Αφροαμερικανούς, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Πολλοί δεν το έχουν πάρει στα σοβαρά. Όμως σας το λέω, αυτός ο ιός σκοτώνει ανθρώπους. Πολλοί δεν έχουν πάρει το μήνυμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Όταν συνέβαινε στην Ουχάν, πιστεύαμε ότι θα τελείωνε εκεί. Όταν μίλησα με Αφροαμερικανούς στο Μιλγουόκι, μου είπαν ότι κάτι άκουσαν για κρούσματα στην Ουάσιγκτον, όμως η Ουάσιγκτον, όπως μου είπαν, ήταν μακριά και δεν πίστευαν ότι θα τους επηρεάσει. Προσπάθησα να δώσω σε αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ο διαβήτης ή το άσθμα, θα κινδυνεύσουν».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss