Η SEAT Components θα παράγει εξαρτήματα για BEV – FleetNews

Η SEAT Components θα παράγει πέντε παρελκόμενα – διαφορικά, ρουλεμάν αξόνων, κιβώτια μπαταρίας, μονάδες ψύξης μπαταρίας KMM και το αλουμίνιο για τον κινητήρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η SEAT S.A. μετατρέπει το εργοστάσιο του El Prat de Llobregat για την παραγωγή εξαρτημάτων της ηλεκτροκίνητης γκάμας μικρών BEV με πέντε νέα έργα και προγραμματίζει να ξεκινήσει το 2025.
Η ανακοίνωση της SEAT S.A. αναφέρει πως κάνει ένα ακόμα βήμα στην επιδίωξή μετατροπής της Ισπανίας σε ευρωπαϊκό κόμβο ηλεκτρικής κινητικότητας και στον μετασχηματισμό της σε σημείο αναφοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η εταιρεία δηλώνει πως θα επενδύσει εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αναφέρει το ακριβές ποσό.
Ο Markus Haupt, Αντιπρόεδρος Παραγωγής και Logistics της SEAT S.A., επεσήμανε πως «Η κατασκευή νέων παρελκομένων επιβεβαιώνει την δέσμευση της SEAT S.A. και του Volkswagen Group στην σταθερή απασχόληση και στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που διασφαλίζουν το μέλλον της SEAT Components στο πλαίσιο της διαδικασίας μετασχηματισμού στην οποία υποβάλλονται όλα τα εργοστάσια του Ομίλου. Η συνεργασία των εργαζομένων και των εκπροσώπων των συνδικάτων τους είναι σημαντική για την επιτυχία της διαδικασίας».
Σήμερα απασχολούνται περίπου 900 άτομα στην παραγωγή της SEAT Components. Παράγουν δύο χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, MQ200 και MQ281, για αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης. Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα σημάνει σταδιακή μείωση αυτών των κιβωτίων ταχυτήτων και θα δώσει την ευκαιρία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και αύξησης της απόδοσης και της παραγωγικότητας του εργοστασίου. Αυτό θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και βελτίωση νέων διαδικασιών παραγωγής παρελκομένων ηλεκτρικών οχημάτων.
Η SEAT Components είναι ένα από τα τρία κέντρα παραγωγής της εταιρείας, μαζί με τα Martorell και Barcelona και μία από τις εννέα ειδικές εγκαταστάσεις κατασκευής κιβωτίων ταχυτήτων του Volkswagen Group παγκοσμίως.
Η SEAT Components ιδρύθηκε το 1979 και έχει αναγνωριστεί για την αποτελεσματικότητά της και την υψηλή ποιότητα των διαδικασιών παραγωγής. Το 2016, το εργοστάσιο έλαβε το Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας, σε αναγνώριση της στρατηγικής λιτής διαχείρισης, αναγνωρίζοντάς το ως σημείο αναφοράς παραγωγικότητας και ποιότητας.
Φωτογραφίες: SEAT

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss