Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο… εδώλιο

Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί, δικάζονται μετά από μήνυση γονέα, επειδή μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα, στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος Αγωγής Υγείας.

Σε δίκη παραπέμπονται τέσσερις εκπαιδευτικοί, πρώην σχολικοί σύμβουλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι διδάσκουν στην Κρήτη, μετά από μήνυση γονέα που επικαλείται ψυχικό τραύμα και κακοποίηση του παιδιού του, από την γνωστική επαφή με την επιστημονική ονομασία των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων, στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος Αγωγής Υγείας.

Συγκεκριμένα, η μήνυση έχει να κάνει με την αναφορά των εκπαιδευτικών στα γεννητικά όργανα, με την επιστημονική τους ονομασία, δλδ πέος και αιδοίο.

Η αναφορά έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος για τη σεξουαλική αγωγή στα παιδιά, με τίτλο «Παίζω με τον Φρίξο, και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο μάλιστα απέσπασε το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία.

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής Μαργαρίτα Γερούκη το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες και υπογραμμίζει ότι τα παιδιά μέσω της γνώσης μπορούν να διδαχθούν πολλά προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό τους.

Πάντως, στο πλευρό των τεσσάρων εκπαιδευτικών βρίσκεται σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων και του Ρεθύμνου, καθώς και οι σύλλογοι γονέων.

«Οι γυναίκες βραβεύτηκαν με παγκόσμιο αριστείο, ωστόσο στην χώρα μας διασύρονται για το έργο τους και δικάζονται. Ως σύλλογος εκπαιδευτικών καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss