Η Sony αυξάνει την τιμή του PlayStation στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες κατά €50 λόγω πληθωρισμού

Η Sony αυξάνει τις τιμές του PS5 στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Αυστραλία, το Μεξικό και τον Καναδά.

Οι τιμές εκτοξεύονται κατά 10% στην Ευρώπη, κατά 21% στην Ιαπωνία και κατά περίπου 6% στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι ρυθμοί πληθωρισμού επηρεάζουν τη Sony και πολλές άλλες εταιρείες. Ενώ η Sony αυξάνει τις τιμές του PS5 σε πολλά μέρη του κόσμου, αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη θα ισχύσουν οι παρακάτω τιμές για τις δύο εκδόσεις της κονσόλας:

PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – €549.99 (προηγούμενη τιμή €499.99)
PS5 Digital Edition – €449.99 (προηγούμενη τιμή €399.99)

«Βλέπουμε υψηλά ποσοστά πληθωρισμού παγκοσμίως, καθώς και δυσμενείς συναλλαγματικές τάσεις, που επηρεάζουν τους καταναλωτές και δημιουργούν πίεση σε πολλές βιομηχανίες», εξηγεί ο Jim Ryan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment. «Με βάση αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η SIE έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αυξήσει τη συνιστώμενη τιμή λιανικής πώλησης (RRP) του PlayStation 5 σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), την Ασία-Ειρηνικό (APAC), τη Λατινική Αμερική (LATAM), καθώς και στον Καναδά».
Οι νέες τιμές ισχύουν άμεσα, με εξαίρεση την αύξηση στην Ιαπωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου. Ενώ η Sony αυξάνει τις τιμές του PS5, η κατάσταση στη διαθεσιμότητα της κονσόλας εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα σε πολλές αγορές. «Η βασική μας προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η βελτίωση της κατάστασης της διαθεσιμότητας του PS …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss