Η Sony “μπλοκάρει” το Fortnite στο Nintendo Switch!

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν όσοι αποπειράθηκαν να παίξουν το Fortnite στο Nintendo Switch τους, έχοντας στο παρελθόν συνδέσει τους λογαριασμούς τους στα δίκτυα της Sony και της Epic.

Οι περιορισμοί της Sony απαγορεύουν οποιαδήποτε crossplatform λειτουργία, ακόμα και τη χρήση του ίδιου λογαριασμού σε άλλη πλατφόρμα, κάτι που σημαίνει πως όσοι είχαν παίξει το Fortnite στο PS4 ή έστω είχαν συνδέσει τους λογαριασμούς τους (Epic, PSN), εκτός από το Xbox One, θα πρέπει να ξεχάσουν και το Switch.

Η Epic φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως το όλο θέμα οφείλεται στην πολιτική της Sony, προσθέτοντας ότι η ίδια αδυνατούσε να κάνει το παραμικρό. Όσο για τη Sony, προτίμησε αντί συγγνώμης μια ανακοίνωση, μέσω της οποίας… καυχιόταν για τις πωλήσεις του PS4, προτείνοντας ουσιαστικά στους παίκτες να βρουν αντιπάλους στο Fortnite μέσω PSN!

«Είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούσουμε ιδέες που θα ενισχύσουν τις εμπειρίες των μελών της κοινότητας του PlayStation. Με περισσότερους από 80 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως στο PlayStation Network, έχουμε δημιουργήσει μια τεράστια κοινότητα παικτών που μπορούν να παίξουν το Fortnite και άλλους online τίτλους. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουμε δυνατότητα crossplay με PC, Mac, iOS και Android συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους του Fortnite να παίξουν από το PS4 τους με παίκτες σε άλλες πλατφόρμες», ανέφερε επί λέξει η ανακοίνωση της Sony.

Η ίδια η Epic έχει αποδείξει άθελά της (;) στο παρελθόν πως το crossplay μεταξύ Xbox και PlayStation είναι τεχνικά εφικτό, όταν τον Σεπτέμβριο του 2017 για κάποιες ώρες κάτοχοι Xbox One και PS4 έπαιζαν παρέα! Το θέμα “κολλάει” στην άρνηση της Sony να επιτρέψει την υπό οποιεσδήποτε συνθήκες “επικοινωνία” της πλατφόρμας της με κάποια ανταγωνιστική (Xbox One, Switch) –με την αδιαμφισβήτητη πρωτιά της να της επιτρέπει να μιλά από θέση ισχύος.

Επί του παρόντος πάντως, η Sony κρατά “ομήρους” εκατομμύρια λογαριασμούς οι οποίοι άπαξ και συνδέθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το PlayStation, δε γίνεται να χρησιμοποιηθούν σε Xbox One ή Nintendo Switch –ακόμα και σε unlink να προβεί κανείς, το πρόβλημα παραμένει. Ως εκ τούτου η μόνη λύση για εκείνους που έχοντας παίξει το Fortnite στο PS4 θέλουν να κάνουν το ίδιο και στο Switch, είναι να δημιουργήσουν νέο λογαριασμό, θυσιάζοντας την πρόοδο –και τις αγορές- τους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss