Η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται να βάζεις σε πρόσωπο και σώμα

Δεν χρειάζεται να αδειάζεις το μπουκάλι με το αντηλιακό σου κάθε φορά που πηγαίνεις στην παραλία.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων όσον αφορά το αντηλιακό: εκείνοι που δεν ξέρουν καν… τι είναι και δεν το χρησιμοποιούν ποτέ και πουθενά και εκείνοι που μπορεί με μια εξόρμησή τους στην παραλία να αδειάσουν πάνω τους όλο το μπουκάλι. Θέλω να ελπίζω πως δεν ανήκεις σε καμία από τις δύο κατηγορίες ή έστω ότι είσαι στη δεύτερη.

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να τελειώνεις το μισό μπουκάλι με το αντηλιακό σε μία μέρα και να ξοδεύεσαι κάθε τρεις και λίγο, γιατί αυτό δεν έχει και νόημα κιόλας. Δεν προστατεύεσαι από τον ήλιο απλά και μόνο βάζοντας μεγάλη ποσότητα αντηλιακού στο πρόσωπο και το σώμα σου. Ναι, καλά κατάλαβες! Υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα αντηλιακού που σε προστατεύει επαρκώς από την ηλιακή ακτινοβολία.
10 αντηλιακά κατά των πανάδων για να μη φοβάσαι να βγεις στον ήλιο
Ποια είναι τελικά η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται το σώμα και το πρόσωπο;
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, μισό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου. Ίδια ποσότητα είναι απαραίτητη και για τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Όσο για το σώμα; Ένα σφηνάκι αντηλιακό χρειάζεσαι όλο κι όλο για να είσαι πλήρως προστατευμένη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Άσε, λοιπόν, τις υπερβολές και χρησιμοποίησε σωστά το αντηλιακό σου για να μην καταλήγεις κάθε τρεις και λίγο ν’ αγοράζεις ένα καινούριο.
Πότε ν’ απλώσεις το αντηλιακό για να είσαι πλήρως προστατευμένη από τον ήλιο
Εκτός από τη σωστή ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να απλώνεις σε πρόσωπο και σώμα, έχει σημασία και ο χρόνος κατά τον οποίο το βάζεις πάνω σου για να είσαι προστατευμένη από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Καλό είναι, λοιπόν, να απλώνεις στην επιδερμίδα σου το αντηλιακό περίπου 15 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.