Η ταινία Τζαμάϊκα είναι μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις για το Ελληνικό σινεμά – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ο Άκης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως τη Τζαμάικα -το άκουσμα που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία.

Το γεγονός ότι υπάρχει στασιμότητα σε αρκετές Ελληνικές ταινίες και δεν έχουν βελτιωθεί όσο θα περιμέναμε, οφείλεται στο γεγονός ότι αρχίζουν και κουράζουν με επαναλαμβανόμενα στοιχεία, καθώς ξεμένουν από ιδέες, εντέλει όμως δεν είναι εκεί το όλο θέμα.
Από ένα σενάριο το οποίο μπορεί μέσα να έχει και τα κλισέ του (τα οποία μπορεί να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα, εφ’ όσον έχουν την κατάλληλη… τοποθέτηση), χαρακτήρες που έχουμε ξαναδει σίγουρα, μπορεί να προκύψει μια πολύ καλή και αξιοπρεπέστατη ταινία.
Η ταινία Τζαμάικα αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο για τον Αντρέα Μορφονιό, ο οποίος με απλά συστατικά καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ωραίο “μείγμα” χωρίς να κουράζει τον θεατή και ούτε να γελοιοποιήσει το θέμα του, αλλά ούτε να το πνίξει στην μιζέρια του.
Ο λόγος που αναφέρουμε τα παραπάνω είναι διότι έχουμε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss