Η Toyota σταματά την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία – FleetNews

Η Toyota αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

“Στις 4 Μαρτίου χρειάστηκε να αναστείλουμε τις εργασίες παραγωγής στο εργοστάσιό μας στην Αγία Πετρούπολη λόγω της διακοπής της προμήθειας βασικών υλικών και εκαρτημάτων. Έκτοτε, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και αξιολογούμε τη μελλοντική βιωσιμότητα της επιχείρησής μας στη Ρωσία”.
“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διατηρήσαμε πλήρως το εργατικό δυναμικό μας και διασφαλίσαμε ότι η εγκατάστασή μας ήταν έτοιμη να επανεκκινήσει την παραγωγή εάν το επέτρεπαν οι περιστάσεις. Ωστόσο, μετά από έξι μήνες, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις κανονικές μας δραστηριότητες και δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι μπορούμε να τις επανεκκινήσουμε στο μέλλον”.

“Η απόφαση για τον τερματισμό της παραγωγής οχημάτων Toyota στη Ρωσία δεν είναι κάτι που λάβαμε ελαφρά. Τα τελευταία 80 χρόνια έχουμε αναπτύξει την επιχείρησή μας και την μάρκα μας με την υποστήριξη ενδιαφερόμενων μερών σε όλο τον κόσμο. Πρέπει τώρα να ενεργήσουμε με τρόπο που να μας επιτρέπει να προστατεύσουμε τις αξίες και τις αρχές που οικοδομήθηκαν από τους προκατόχους μας και να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τις μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά”.
“Αποφασίσαμε επίσης ότι οι δραστηριότητές μας στη Μόσχα πρέπει να βελτιστοποιηθούν και να αναδιαρθρωθούν—με σαφή στόχο τη διατήρηση μιας αποτελεσματικής οργάνωσης για να συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκτυο λιανικής στην παροχή συνεχών υπηρεσιών σε υπάρχοντες πελάτες της Toyota και της Lexus στη Ρωσία”.
“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζομένους μας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους. Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους, θα τους προσφέρουμε υποστήριξη για επαναπρόσληψη, απόκτηση δεξιοτήτων και ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης που υπερβαίνει τις νομικές απαιτήσεις”.

Η Toyota απασχολεί 2.350 άτομα στη Ρωσία. Περίπου 1.900 εργάζονται στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης και 450 Μόσχα για την επίβλεψη των εργασιών μάρκετινγκ, πωλήσεων και χρηματοδότησης.
Το εργοστάσιο της Toyota στην Αγία Πετρούπολη έχει δυναμικότητα 100.000 μονάδων ετησίως. Παρήγαγε από το 2007 τα μοντέλα sedan Camry και SUV RAV4 για τη ρωσική αγορά με εξαγωγές στη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Αρμενία.
Φωτογραφίες: Toyota

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss