Η Zeekr σχεδιάζει πωλήσεις EV στην Ευρώπη το 2023 – FleetNews

Η επιχείρηση premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Zhejiang Geely Holding Group σχεδιάζει να πουλήσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα που παράγεται με τη μάρκα Zeekr στην Ευρώπη το επόμενο έτος, δήλωσε ο CEO της Zeekr.
Η Zeekr προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Xpeng και Great Wall Motors.
Η Geely λανσάρισε τη Zeekr το 2021 ως premium μάρκα που απευθύνεται σε νεότερους πελάτες.
Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η Zeekr συγκέντρωσε 500 εκατ. δολάρια στην πρώτη εξωτερική χρηματοδότηση από επενδυτές που περιλάμβαναν την Intel Capital, την εταιρεία κατασκευής μπαταριών CATL και την εταιρεία διαδικτυακής ψυχαγωγίας Bilibili, όπως αναφέρει το Reuters.
O An Conghui, πρόεδρος της Geely και CEO της Zeekr, δήλωσε ότι η τελευταία είναι πεπεισμένη πως θα πετύχει τον στόχο πωλήσεων 70.000 μονάδων φέτος. Η μάρκα στοχεύει να πουλά 650.000 οχήματα ετησίως μέχρι το 2025.
Εκτός από τη Zeekr, ο όμιλος Geely περιλαμβάνει και άλλες μάρκες όπως Polestar, Volvo Car, Lynk & CO, Lotus, London Electric Vehicle Company και Geometry.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss