Ιάπωνες σκότωσαν 120 έγκυες φάλαινες σε κυνήγι για χάρη της «επιστημονικής έρευνας»

Περισσότερες από 120 έγκυες φάλαινες σκοτώθηκαν πέρυσι κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού των θηλαστικών που εξαπολύουν οι Ιάπωνες για «ερευνητικούς και επιστημονικούς λόγους» σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας.

Στις 12 εβδομάδες που διαρκεί το κυνήγι φαλαινών των Ιαπώνων σκοτώθηκαν 333 θηλαστικά, εκ των οποίων τα 181 ήταν θηλυκά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις 181 νεκρές φάλαινες minke οι 122 ήταν έγκυες. Το κυνήγι των 12 εβδομάδων στη θάλασσα της Ανταρκτικής έγινε με άδεια που εξασφάλισαν οι Ιάπωνες φαλαινοθήρες. Παρέκαμψαν τη διεθνή νομοθεσία και πήραν το πράσινο φως για τη θανάτωση συνολικά 333 φαλαινών για χάρη «επιστημονικής έρευνας του είδους».

«Η θανάτωση 122 εγκύων φαλαινών είναι ένα σοκαριστικό στατιστικό στοιχείο και μια θλιβερή απόδειξη της βαρβαρότητας του κυνηγιού των θηλαστικών από την Ιαπωνία», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Humane Society International, Αλεξία Ουελμπιλάβ. «Είναι μια επιπλέον απόδειξη, σε περίπτωση που χρειαστεί, των βίαιων και αχρείαστων αποστολών για τις φάλαινες. Εξάλλου υπάρχουν έρευνες για τα θηλαστικά που δεν καταφεύγουν στη χρήση βίας και είναι απολύτως ικανοποιητικές», πρόσθεσε.

EPA/FRANCK ROBICHON
EPA/KATE DAVISON/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss