Ιαπωνία: Η πιο ζεστή πόλη δίνει δωρεάν ομπρέλες στα παιδιά για την προστασία απο τον ήλιο

Ειδικά σχεδιασμένες ομπρέλες για να προστατεύουν τα παιδιά από τη ζέστη θα μοιράσει η πιο καυτή πόλη της Ιαπωνίας, καθώς καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι τοπικές αρχές στην Κουμαγκάγια στην επαρχία Σαϊτάμα έχουν επινοήσει μια ομπρέλα που προστεύει από τη βροχή και από τη ζέστη, ανέφερε η εφημερίδα Mainichi Shimbun.Οι ομπρέλες, που φέρουν το λογότυπο της πόλης και ζυγίζουν μόλις 336 γραμμάρια, θα διανεμηθούν σε 9.000 μαθητές δημοτικού την επόμενη εβδομάδα.
Η Kουμαγκάγια, μια πόλη περίπου 195.000 κατοίκων που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, καταγράφει τακτικά τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ιαπωνία, εν μέρει ως αποτέλεσμα των θερμών ανέμων που δημιουργούνται από το φαινόμενο Foehn.

Η τοπική κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια συμβουλεύει τα μικρότερα παιδιά να προστατεύονται από τον ήλιο με κανονικές ομπρέλες στο δρόμο προς και από το σχολείο για να αποφύγουν τη θερμοπληξία, αλλά ορισμένοι αμφισβητούν την ικανότητά τους να εμποδίζουν το φως του ήλιου.
Οι ημέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει τουλάχιστον στους 35 βαθμούς Κελσίου ωστόσο αυξάνονται και η πόλη αποφάσισε να μοιράσει τις κίτρινες ομπρέλες από υαλοβάμβακα. Οι προστατευτικές ομπρέλες θα αναγκάσουν επίσης τα παιδιά να διατηρούν μια λογική απόσταση μεταξύ τους, εξαλείφοντας την ανάγκη να φορούν μάσκες για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού, λένε οι αρχές.

Το μέτρο αν και πρωτότυπο έρχεται αργά, καθώς η Ιαπωνία αντιμετώπισε το χειρότερο κύμα καύσωνα από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss