Ιερώνυμος: Η αγάπη είναι για όλους τους ανθρώπους

Για την ανάγκη συναλληλίας και συνεργασίας έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια του Πρότυπου Κέντρου Ενοριακής Αγάπης «Ιερώνυμος Β’», του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης.

Τόνισε, μάλιστα, ότι στα έργα αυτά δεν γίνονται διακρίσεις, και ότι «η αγάπη είναι για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να στέλνεται προς κάθε κατεύθυνση».
Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε: «Ένα έργο σαν και αυτό που απόψε εγκαινιάζουμε έχει δημιουργηθεί από το ερέθισμα του τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον αδελφό μας που πεινάει» και επισήμανε ότι έχει μια πορεία που συγκινεί και άλλες καρδιές και ψυχές που συσπειρώνονται. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ευλογία Θεού ότι αυτή η συσπείρωση δεν είναι μονομερής από έναν χώρο, αλλά προέρχεται από τη βάση, από τον λαό. «Ο λαός μπορεί να δοκιμάζεται και να έχει δυσκολίες, αλλά τις υπερβαίνει. Είτε είναι λαός που έχει οικονομικές δυνατότητες είτε είναι λαός που στερείται, αλλά θα κόψει το ψωμί του στα δύο, για να το μοιράσει με τους άλλους. Στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο είναι έντονο. Και παλαιότερα και τώρα και αύριο».

Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη που βοηθάει χωρίς διακρίσεις, για να υπογραμμίσει ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλες τις εποχές. Μίλησε για την πορεία των συσσιτίων στην Αρχιεπισκοπή και τα χιλιάδες γεύματα που διανέμονται καθημερινά, για τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, ενώ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη συνεργασία με τις τοπικές αρχές για τη στήριξη αυτού του προγράμματος. Σημείωσε με έμφαση ότι σε αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχει διάκριση και ότι «Η αγάπη είναι για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να στέλνεται προς κάθε κατεύθυνση».
Επίσης, συμπλήρωσε: «Το συγκινητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί πλούσιοι, πολλές εταιρείες με χρήματα που βοηθούν και συμπαρίστανται, άλλοτε εμφανώς, άλλοτε αφανώς, είναι όμως και πολλοί οι οποίοι βαστούν μανταλωμέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss