Ηλίας Μαμαλάκης: Μου έχουν προτείνει να μαγειρέψω σε πρωινή εκπομπή και έχω αρνηθεί.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εφημερίδα «On Time». Ο γνωστός σεφ μίλησε στη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τηλεοπτική του πορεία, αλλά και το πρόσωπο που ξεχωρίζει ο ίδιος από τις φετινές εκπομπές μαγειρικής.

  • Η εκπομπή που απογείωσε τη δημοτικότητά σας ήταν το «Μπουκιά και συχώριο» στο MEGA. Και είστε από τους «πρωτεργάτες» στον χώρο αυτό.

Η πρώτη ήταν η Βέφα Αλεξιάδου, η οποία είχε ξεκινήσει τη μαγειρική στην τηλέοραση σχεδόν δέκα χρόνια πριν από εμένα. Εγώ είμαι ο πρώτος που έκανε ταξιδιωτική μαγειρική. Έβγαλα τη μαγειρική έξω από το στούντιο.

Ηλίας Μαμαλάκης: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο - Το μήνυμά του - Newsbomb  - Ειδησεις - News

  • Το σκέφτεστε για την τηλεόραση ή έχει κλείσει αυτός ο κύκλος για εσάς;

Φυσικά και το σκέφτομαι, όμως στην ελληνική τηλεόραση δεν είναι τι θέλεις εσύ αλλά τι θέλουν τα κανάλια και τι χρόνο δαπανάς να πηγαίνεις στους διαδρόμους τους, να σε βλέπουν, να τους βλέπεις, να τους παρακαλάς και να σε παρακαλάνε.

Εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε κανάλι για να παρακαλέσω. Ακόμα και στο MEGA, όπου δούλεψα δέκα χρόνια, είχα πάει μόνο δύο φορές.

Έχω κάνει κάποιες προτάσεις σε κανάλια αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εκτός τηλεόρασης, ήταν προτάσεις οι οποίες δεν ήταν χαζοχαρούμενες, αλλά «ψαγμένες» και είχαν κάποια δαπάνη για να γίνουν.

Είχα προτείνει να κάνω τις πορείες του Αποστόλου Παύλου, την κουζίνα του 5ου αιώνα π.Χ, το ψάρεμα στον ελληνικό χώρο κ.α. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν ήθελαν τέτοιες εκπομπές, αλλά να μαγειρεύω στο στούντιο.

Υπήρξε εποχή που δέκα σεφ μαγείρευαν σε όλα τα κανάλια πρωί-μεσημέρι-βράδυ και κάνανε όλοι το ίδιο πράγμα: ανακάτευαν πέντε υλικά και έβγαζαν ένα ωραίο φαγάκι.

Δεν ήταν το δικό μου ζητούμενο αυτό. Εγώ ξεκίνησα με ψηλά τον πήχη κι αν ξανάβγαινα στην τηλεόραση θα τον ανέβαζα ακόμα περισσότερο.

Μου έχουν προτείνει να μαγειρέψω σε πρωινή εκπομπή και έχω αρνηθεί.

Ηλίας Μαμαλάκης: «Το Top Chef ήταν μίζερη παραγωγή» - Τι είπε για MasterChef

  • Από τους σεφ της τηλεόρασης – και στις πρωινές εκπομπές – υπάρχει κάποιος που εσείς τον ξεχωρίζετε και τον θεωρείτε πάρα πολύ καλό;

Ο μόνος που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή είναι ο Άκης Πετρετζίκης.

Νομίζω ότι ο Άκης έχει ένα πολύ σημαντικό γυναικείο κοινό, γιατί είναι ένα νέο παιδί, χαμηλών τόνων, δεν εκτίθεται στα media, μαγειρεύει όμορφα φαγητά, είναι γοητευτικός. Κλείνει το μάτι στις τηλεθεάτριες και αρέσει πολύ και σαν άντρας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss