Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δουλεύει για τους λίγους και τους ισχυρούς

Νάσος Ηλιόπουλος: «Εικόνες σαν αυτές με την έξωση της Ιω. Κολοβού δεν είδαμε ούτε στις πιο σκληρές στιγμές της χρεοκοπίας»

«Εικόνες σαν αυτές που είδαμε με την έξωση της κ. Κολοβού τη Δευτέρα, δεν είχαμε δει ούτε το 2010-14, στις πιο σκληρές στιγμές της ελληνικής χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε έναν πτωχευτικό νόμο που ούτε το ΔΝΤ δεν είχε τολμήσει να προτείνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΡΤ TV».
Είπε ότι «από το 2019 μέχρι σήμερα το χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία έχει αυξηθεί 8 δισ. και άλλα 8 δισ. το χρέος στην εφορία, αυξάνεται ξανά η φτώχεια στη χώρα μας, ενώ πλέον βλέπουμε σπασμένες πόρτες και συνταξιούχους να χάνουν το σπίτι τους για 15.000 χρέος στην τράπεζα, την ίδια στιγμή που τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ». Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δουλεύει για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, σχολίασε ότι «αν είσαι πάροχος ενέργειας, έχεις κάθε λόγο να είσαι ευχαριστημένος γιατί έχεις πάρει 7 δισ. επιδοτήσεις τη στιγμή που έχεις 166% κερδοφορία, αν έχεις ένα μεγάλο ιδιωτικό κολέγιο είσαι πολύ χαρούμενος γιατί η κυβέρνηση σου στέλνει πελατεία κόβοντας παιδιά από το δημόσιο πανεπιστήμιο». Στο ίδιο πνεύμα είπε ότι «αν έχεις ιδιωτική κλινική, είσαι επίσης χαρούμενος γιατί η κυβέρνηση φρόντισε να περάσεις όλη την πανδημία χωρίς καμία εμπλοκή με την covid και να έχεις θησαυρίσει, αν έχεις μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία είσαι χαρούμενος με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης». Τόνισε ότι «υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας που αυτές τις δύσκολες μέρες έχει κερδοφορία. Όμως δεν είναι η πλειοψηφία».

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει γιατί έγιναν οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη, «αναφέρεται γενικά σε λόγους εθνικού συμφέροντος και κρύβεται πίσω από το απόρρητο». «Δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει δώσει απαντήσεις», υπογράμμισε. Σημείωσε ότι «το κυριακάτικο “Βήμα” αναφέρει, με αρχικά, τα ονοματεπώνυμα των αστυνομικών που αποσπάστηκαν στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Pre …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss