Ιμπραΐμ Καλίν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας απειλεί

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, σε μεγάλη συνέντευξη στο CNN Turk αναφέρθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι με την ανοχή και την προτροπή των ΗΠΑ η Αθήνα απειλεί διαρκώς την Άγκυρα.

Ένα ακόμα 24ωρο γεμάτο προκλητικές και επιθετικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας από αξιωματούχος της Τουρκίας ήταν κι αυτό της Πέμπτης (3/11). Μετά τον Χουλουσί Ακάρ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, πήρε τη σκυτάλη και σε μεγάλη συνέντευξή του στο CNN Turk καταφέρθηκε εναντίον της χώρας μας.
Ο Τούρκος αξιωματούχος αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ και υποστήριξε πως είναι πιθανή μια νέα συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν, πέρασε και στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα.

«Φαίνεται ότι συνεχίζουν (σ.σ. οι ΗΠΑ) τις πολιτικές τους όπως η υποστήριξη της FETO και η αύξηση των βάσεων στην Ελλάδα. Δηλώνουμε ότι προχωρούν σε λάθος στρατηγική. Το βλέπουν οι ίδιοι μετά από ένα σημείο. Αλλά αναπτύσσουμε τον λόγο μας με βάση τον εαυτό μας. Ο Πρόεδρός μας είπε «χτίζει τον δικό του άξονα». Το σημαντικό είναι ότι όταν κάνεις αυτό το στρατηγικό με άλλες χώρες εταίρους, ο άξονάς σου δυναμώνει. Κατέληξαν σε ένα έργο που ονομάζεται Eastmed. Είπαν: «Ας σχεδιάσουμε έναν νέο χάρτη, αφήστε την Τουρκία να είναι έξω από αυτόν». Το έχουμε δει αυτό το παιχνίδι. Ήταν οι πρώτες ΗΠΑ που αποσύρθηκαν από το έργο. Δεν είμαστε απαραίτητα σε ένταση με την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων.
Ο Καλίν αναφέρθηκε στις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα συνεχίζει να εξοπλίζει παράνομα τα νησιά. «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα εδώ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στη βάση του νόμου και σε άλλα περιβάλλοντα», σχολίασε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν.

«Με τις κινήσεις που κάναμε στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη, καταστρέψαμε την πίεση που μας άσκησαν. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εμφανιστεί εδώ μια απειλή για την Τουρκία από τα νη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss