Ινδονησία: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε χρυσωρυχείο που θάφτηκε από κατολίσθηση

Η τύχη άλλων οκτώ ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στις στοές αγνοείται, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.

Επτά εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε χρυσωρυχείο του Δυτικού Καλιμαντάν, στην Ινδονησία, ύστερα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή. Η τύχη άλλων οκτώ ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στις στοές αγνοείται, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης στο ορυχείο.
Περίπου 20 εργάτες βρίσκονταν στις στοές του ορυχείου όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση, το βράδυ της Πέμπτης. Οι αρχές ενημερώθηκαν 24 ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης Έρικ Σουμπαριάντο. «Λάβαμε τις πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής και στείλαμε αμέσως διασώστες στο σημείο», δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι, σύμφωνα με τον Σουμπαριάντο, εξαιρετικά δύσκολη λόγω της μορφολογίας του εδάφους σε συνδυασμό με την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Στρατιώτες και χωρικοί συνδράμουν στην επιχείρηση, καθώς όσο περνούν οι ώρες εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι άτυχοι εργάτες.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss