Είναι πορνοστάρ, την λένε Elena Berkova …και κατεβαίνει για πρόεδρος της Ρωσίας (!)

Με τη νίκη του σημερινού προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιη -εάν φυσικά αποφασίσει να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του- μία ακόμη γυναίκα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, ούσα έτσι η τέταρτη εκπρόσωπος του «ασθενούς φύλου», που εκφράζει δημοσίως τις… προεδρικές της βλέψεις.

Και τι γυναίκα! Πρόκειται για την Ρωσίδα πρώην πορνοστάρ Έλενα Μπέρκοβα, από το Μούρμανσκ της βορειοδυτικής Ρωσίας, η οποία δεν είχε διστάσει να διεκδικήσει και τη δημαρχία του Σότσι. Η χυμώδης μελαχρινή «ανέβασε» ένα βίντεο στο Instagram, ανακοινώνοντας τις προθέσεις της.
Η 32χρονη καλλονή, μητέρα δύο παιδιών, έγινε έτσι η τρίτη θηλυκή υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας της.

Πριν λίγες μέρες, η τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ είχε ανακοινώση την απόφασή της να είναι και η ίδια υποψήφια για τον προεδρικό θώκο ενώ ακολούθησε η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Εκατερίνα Γκόρντον.

Η 37χρονη Εκατερίνα Γκόρντον, η οποία θεωρεί ότι είναι η μοναδική υποψήφια, την υποψηφιότητα της οποίας δεν ενέκρινε το Κρεμλίνο, ανέβασε στο YouTube στις 29 Οκτωβρίου ένα βιντεοκλίπ, στο οποίο ενημερώνει τους Ρώσους πολίτες για το ότι η προεκλογική της εκστρατεία θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα παιδιά.

Στις προεκλογικές της υποσχέσεις εντάσσεται η καθιέρωση θανατικής ποινής για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Επίσης, ζητά την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, αλλά και περιορισμούς στην έκδοση διαζυγίων για τους άντρες.

Σημειώνεται πως το 28% των Ρώσων που προτίθενται να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του 2018, δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει. Ωστόσο σχεδόν τα δύο τρίτα των Ρώσων θα ψηφίσουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Levada-Centr, (πριν ένα μήνα θα τον ψήφιζε το 60%).

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η δημοτικότητα του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αλλά και του ηγέτη του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο καθένας τους θα συγκέντρωνε από 2%.

Υπέρ του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα ψήφιζε το 1%, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μενβέντνιεφ (τον Σεπτέμβριο του 2011 η δημοτικότητα του ήταν στο 17%) συγκέντρωσαν ποσοστά μικρότερα του 1%.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss