Intrakat : Αύξηση πωλήσεων 18,5% στο πρώτο εξάμηνο 2022

Οι πωλήσεις του Ομίλου Intrakat στο πρώτο εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν σε 103,1 εκατ. ευρώ, έναντι 87,0 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2021, σημειώνοντας αύξηση 18,5%.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους, εξωγενείς παράγοντες με κυριότερους τις σημαντικές ανατιμήσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες καθώς και το κόστος επιτάχυνσης έργων συνέχισαν να επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου και της εταιρείας.
Η απόδοση της εταιρείας σε ατομική βάση δεν κινήθηκε στα επίπεδα των στόχων που είχαν τεθεί, συμπιέζοντας τα λειτουργικά αποτελέσματα της περιόδου.

Οι απομειώσεις και προβλέψεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ για την Εταιρεία και 5,3 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο, κυρίως σχετιζόμενες με τις δραστηριότητες εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία προχώρησε σε απομείωση αξίας συμμετοχής στην Ρουμανία ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, σε προβλέψεις ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σχετιζόμενες με τις δραστηριότητες στη Β. Μακεδονία και σε λοιπές προβλέψεις και απομειώσεις ύψους 3,3 εκατ. ευρώ στις δραστηριότητες εντός της χώρας. Σχεδόν το σύνολο των παραπάνω προβλέψεων, πλην της Ρουμανίας, επηρέασαν και τα αποτελέσματα του Ομίλου.
Για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του Ομίλου Intrakat παραμένει ισχυρά εστιασμένος στους κύριους πυλώνες στρατηγικής επένδυσης: Κατασκευές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ανάπτυξη Ακινήτων (Real Estate) και Παραχωρήσεις – ΣΔΙΤ. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πλάνο λειτουργικής και διοικητικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου με στόχο να υλοποιήσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό του πρόγραμμα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Αλέξανδρος Έξαρχου δήλωσε: «Η Intrakat έχει τη δυνατότητα μέσα στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στους κλάδους δραστηριότητάς της στ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss