Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (15/9) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση εις βάρος της 37χρονης γυναίκας που πριν από ενάμιση περίπου χρόνο της επιτέθηκε με βιτριόλι έξω από τα γραφεία της εταιρείας που εργαζόταν στην Καλλιθέα. Ωστόσο, η κατηγορούμενη επέλεξε να μην δώσει το «παρών»την πρώτη μέρα της εκδίκασης, παρά με μια δήλωση 16 λέξεων αναφέρθηκε στην απουσία της.

Η γραπτή δήλωση της κατηγορούμενης

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι απούσα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Στη συνέχεια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Τι ζητά η 37χρονη κατηγορούμενη

Δια του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η 37χρονη κατηγορούμενη ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο κ. Κεχαγιόγλου, εκφράζοντας την προσωπική συμπάθειά του στο θύμα, δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της, ζητώντας ωστόσο την μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενέστερο ποινικό χαρακτηρισμό.

«Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης»

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις»

Και συμπλήρωσε: «Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης».

Σάκης Κεχαγιόγλου: «Αυτό που ζητάμε είναι από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης»

Αρχικά, ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε: «Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παρευρεθεί στην έναρξη της συνεδρίασης, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καράμπελα, τον κ. Βαμβουνάκη κι εμένα. Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει».

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι απόφαση νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας»

Και συμπλήρωσε: «Άποψη της υπερασπίσεως είναι ότι είναι απολύτως νομικά λανθασμένη η κατηγορία που αντιμετωπίζει. Αυτό που ζητάμε είναι από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι απόφαση νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας».

«Η συμπάθειά μου δε σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων»

Στη συνέχεια, αναφορικά με την κουβέντα που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο συνήγορος της κατηγορούμενης είπε: «Ζήτησα να μιλήσω στο θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση, σε σχέση με την τραγική περιπέτεια που ζει».

«Η συμπάθειά μου δε σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Είναι ομολογημένη υπόθεση ως προς τα πραγματικά περισταικά. Δέχεται ότι είναι δράστιδα της επιθέσεως, υπάρχει διαφωνία ως προς τον χαρακτηρισμό», πρόσθεσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και τη θαυμάζω για την ψυχική αντοχή της κοπέλας, όμως δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον»

«Μου απάντησε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτό που της είπα. Ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση από τον ρόλο μου ως υπερασπιστής. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και τη θαυμάζω για την ψυχική αντοχή της κοπέλας, όμως δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον. Θα κάνω το χρέος μου όπως έκανα πάντα», κατέληξε.

Απόστολος Λύτρας: «Νομίζω ότι ήταν ασέβεια προς το δικαστήριο και την Ιωάννα»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι η κατηγορία που απαγγέλθηκε είναι «απόπειρα ανθρωποκτονίας». Ειδικότερα, είπε: «Το είχα προβλέψει εδώ και μέρες ότι η κατηγορούμενη δεν θα έρθει, δεν θα αντικρίσει την Ιωάννα. Νομίζω ότι ήταν ασέβεια προς το δικαστήριο και την Ιωάννα».

«Δεν μιλάμε για συγγνώμη, δεν ήρθε ούτε για να σκύψει το κεφάλι»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Η σημερινή μέρα ήταν η απαγγελία της κατηγορίας και έλειπε για να ακούσει και να καταλάβει τι ακριβώς έκανε. Δεν μιλάμε για συγγνώμη, δεν ήρθε ούτε για να σκύψει το κεφάλι. Είναι τραγικό».

Στη συνέχεια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποχώρησε από τα δικαστήρια κάνοντας μία πολύ χαρακτηριστική δήλωση. Η ίδια δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά, αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι». Να σημειωθεί πως η δίκη μετά την απαγγελία της κατηγορίας αναβλήθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου πρόσφατα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δύο φωτογραφίες της μετά το πρώτο χειρουργείο που έκανε μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss