ΗΠΑ: Απειλούν με κυρώσεις σε Σκόπια – Αλβανία για διαφθορά

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις εις βάρος διεφθαρμένων παραγόντων των Σκοπίων και της Αλβανίας

Οι πρέσβεις των ΗΠΑ στα Σκόπια και στα Τίρανα εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη διαφθορά στα Σκόπια και στην Αλβανία και άφησαν να εννοηθεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν κυρώσεις σε διεφθαρμένους παράγοντες των δύο χωρών, πρώην και νυν.
Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, ‘Αντζελα ‘Αγγελερ, γνωστοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν στη Βόρεια Μακεδονία κλιμάκιο ειδικών για τον εντοπισμό διεφθαρμένων παραγόντων της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ομάδα Κυρώσεων από την Ουάσινγκτον βρίσκεται εδώ, για να διερευνήσει πιο επιθετικά παλιούς και τωρινούς διεφθαρμένους παράγοντες και να εξετάσει όλες τις δυνατές απαντήσεις. Ο δικαστικός τομέας των Σκοπίων χρειάζεται περισσότερες έρευνες, διώξεις, για να φανεί ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» ανέφερε η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια.
«Ενόσω ταξιδεύω στη χώρα και συνομιλώ με απλούς ανθρώπους, πάντοτε αυτοί κάνουν λόγο για διαφθορά, όταν πρέπει να επισκεφθούν γιατρό, όταν εργάζονται, όταν το παιδί τους πρέπει να εγγραφεί σε κάποιο σχολείο. Ειλικρινά, η διαφθορά οδήγησε σε κάτι που εγώ πιστεύω ότι συνιστά πραγματική καταστροφή για τη χώρα αυτή, στο ότι δηλαδή μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων δεν θέλει να μείνει στα Σκόπια», σημείωσε η ‘Αντζελα ‘Αγγελερ.

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ειδικός απεσταλμένος των …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss