ΗΠΑ: Η χρήση «βρόμικης βόμβας» από τη Ρωσία θα έχει «συνέπειες»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επανέλαβε την Τρίτη ότι εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ή βόμβα με ραδιενεργά υλικά θα υπάρξουν «συνέπειες».

«Θα υπήρχαν συνέπειες για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιούσε είτε πυρηνικά όπλα ή βρόμικη βόμβα», διεμήνυσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Άμυνας, ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ταξίαρχος Ράιντερ είπε πως δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για τις «συνέπειες» αυτές, πάντως διευκρίνισε πως η ρωσική πλευρά έχει ενημερωθεί γι’ αυτές σε διάφορα «επίπεδα».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επανέλαβε επίσης πως η καταγγελία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρόμικη βόμβα» και να επιρρίψει την ευθύνη στην αντίπαλη πλευρά είναι ψευδής.
Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Ράιντερ, οι ΗΠΑ «παρακολουθούν μόνιμα» την κατάσταση.

«Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς, το πότε και το πού. Αλλά δεν χρειάζεται να ειπωθεί καν πως είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», είπε ο ταξίαρχος.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss