ΗΠΑ: Σχεδιάζουν να στείλουν Patriot στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Η απόφαση για την αποστολή των πυραυλικών συστημάτων ενδέχεται να ληφθεί εντός της εβδομάδας

Την αποστολή πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους στο Reuters η απόφαση ενδέχεται να ληφθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας.
Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τους Δυτικούς εταίρους της να της στείλουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, μεταξύ των οποίων και πυραύλους Patriot, για να προστατευθεί από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Στόχος των βομβαρδισμών αυτών έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Αυτά τα αμυντικά συστήματα, όπως οι Patriot της εταιρείας Raytheon Technology Corp, είναι κατασκευασμένα για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.
Η ανακοίνωση σύμφωνα με δύο από τους αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστούν ενδέχεται να γίνει ακόμη και την Πέμπτη, καθώς αναμένεται η επίσημη έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην εφοδιάσει την Ουκρανία με συστήματα Patriot και είναι πιθανό η Μόσχα να θεωρήσει την ενέργεια αυτή ως κλιμάκωση.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss