Οι ΗΠΑ βάζουν “ταφόπλακα”, στο ελεύθερο internet

Ουδετερότητα για το Διαδίκτυο, τέλος, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, υπερψήφισε την Πέμπτη το σχέδιο κατάργησής της. Οι κανόνες που εξασφάλιζαν ίση ταχύτητας πρόσβασης προς όλους, είχαν νομοθετηθεί κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

 

Η ψηφοφορία πέρασε παρά τη μαζική αντίθεση από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, ομάδες προστασίας καταναλωτών αλλά ακόμη και Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, που προέτρεψαν την Επιτροπή να ακυρώσει την ψηφοφορία.

Η αρχή ουδετερότητας του διαδικτύου προβλέπει ότι τα δεδομένα μεταφέρονται στις επικοινωνιακές δομές του Web ισότιμα και με τον ίδιο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται διακρίσεις προς την υπηρεσία, το χρήστη, τον ιστότοπο, το περιεχόμενο ή ακόμη και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται.

Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή έχει τις «ευλογίες» της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών, που ισχυρίζεται ότι οι προηγούμενοι κανόνες έβαζαν εμπόδια στις ευρυζωνικές επενδύσεις και την καινοτομία.

Στην αντίπερα όχθη, όμως, οι υπέρμαχοι της διαδικτυακής ουδετερότητας αναφέρουν ότι η ανάκληση αυτή πιθανώς να δίνει στους παρόχους «υπερεξουσίες» για τον τρόπο με τον οποίο θα μοιράζεται το διαδικτυακό περιεχόμενο. Όπως αναφέρουν, η σημερινή ψηφοφορία μπορεί να άνοιξε το δρόμο για το γρήγορο διαδίκτυο επί πληρωμή –να ζητούν ουσιαστικά αντίτιμο για προνομιακή μεταχείριση ιστοσελίδων και περιεχομένου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss