Ιράν: 22χρονη γυναίκα πέθανε αφού ξυλοκοπήθηκε από την «αστυνομία ηθικής» για το χιτζάμπ

Μία νεαρη γυναίκα πέθανε στο Ιράν «αφού ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία ηθικής» λόγω του νόμου για το χιτζάμπ

Μια 22χρονη γυναίκα πέθανε σε ιρανικό νοσοκομείο λίγες μέρες αφότου τέθηκε υπό κράτηση από την «αστυνομία ηθικής» του καθεστώτος για φερόμενη μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για το χιτζάμπ της χώρας.
Η Mαχσα Αμίνι, μία 22χρονη ταξίδευε με την οικογένειά της από τη δυτική επαρχία του ιρανικού Κουρδιστάνστην πρωτεύουσα Τεχεράνη, για να επισκεφτεί συγγενείς όταν φέρεται να συνελήφθη επειδή δεν τηρούσε τους αυστηρούς κανόνες της χώρας για το γυναικείο ντύσιμο.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ξυλοκοπήθηκε στο βαν της αστυνομίας, κάτι που η αστυνομία αρνείται. Η είδηση ​​έρχεται εβδομάδες αφότου ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος του Ιράν, Εμπραίμ Ραίσι, διέταξε καταστολή των δικαιωμάτων των γυναικών και ζήτησε αυστηρότερη επιβολή του υποχρεωτικού κώδικα ενδυμασίας της χώρας, ο οποίος απαιτεί από όλες τις γυναίκες να φορούν κάλυμμα χιτζάμπ μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Today, a 22-yr-old woman died in #Iran after being beaten on head by the regime’s “morality police” for not “properly” wearing her Hijab. Her name was Masha Amini.Her crime was showing some hair. Let that sink in… pic.twitter.com/y7KpmJ7Z1X
— Joyce Karam (@Joyce_Karam) September 16, 2022

Η οικογένεια της Aμίνι ενημερώθηκε ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της. Μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Kasra. Σύμφωνα με την Hrana, μια ιρανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οικογένειά της ενημερώθηκε κατά τη σύλληψή της ότι θα αφεθεί ελεύθερη μετά από μια «συνεδρία επανεκπαίδευσης».

Η αστυνομία είπε αργότερα ότι η νεαρή κοπέλα είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Η οικογένεια της το αμφισβήτησε, ωστόσο, και είπε ότι ήταν υγιής και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Η Aμίνι ήταν σε κώμα μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο, είπε η οικογένειά της, προσθέτοντας ότι τους είπαν από το προσωπικό του νοσοκομείου ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή.
Στα social media έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες της να είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου σε κώμα με επιδέσμους γύρω από το κεφάλι της και αναπνευστικούς σωλήνες. Η νοσηλεία και ο θάνατός της προκάλεσαν καταδίκη από διασημότητες και πολιτικούς του Ιράν. Ο Mahmoud Sadeghi, ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός και πρώην βουλευτής, κάλεσε τον ανώτατο ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να μιλήσει ανοιχτά για την υπόθεση.

«Τι λέει ο ανώτατος ηγέτης, ο οποίος δικαίως κατήγγειλε την αστυνομία των ΗΠΑ για τον θάνατο το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss