Ιράν: Δύο δημοσιογράφοι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους

Ιράν: Δύο δημοσιογράφοι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Δύο δημοσιογράφοι του Iran International – ενός τηλεοπτικού δικτύου με έδρα το Λονδίνο που απευθύνεται σε Ιρανούς – δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους από την Τεχεράνη, όπως κατήγγειλε σήμερα ο όμιλος στον οποίο ανήκει το κανάλι.
«Οι ιρανο-βρετανοί δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους από τους Φρουρούς της Επανάστασης», αναφέρει η ανακοίνωση της Volant Media. Σημειώνει ότι η αστυνομία του Λονδίνου «ενημέρωσε επισήμως τους δύο δημοσιογράφους ότι οι απειλές συνιστούν άμεσο, αξιόπιστο και σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή και τις οικογένειές τους». Σύμφωνα με τη Volant Media, «ενημερώθηκαν επίσης και άλλοι δημοσιογράφοι του Iran International για τις συγκεκριμένες απειλές».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Iran International καλύπτει εκτενώς τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν το Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου. Η 22χρονη Κούρδισσα πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που επιβάλλει στις γυναίκες τη χρήση μαντίλας.
Περίπου 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, των μεγαλύτερων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ιράν τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Iran Human Rights με έδρα το Όσλο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss