Ιράν: Κατασχέθηκε το διαβατήριο του θρυλικού, Αλί Νταεΐ, λόγω στήριξης στους διαδηλωτές

Ιράν: Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, Αλί Νταεΐ εξεφρασε τη στήριξη του στους διαδηλωτές στη χώρα του και γι’ αυτό τον λόγο του κατασχέθηκε το διαβατήριο.

Ο θάνατος της 22χρονης, Μαχσά Αμινί για «ανάρμοστη ενδυμασία» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα του ιρανικού λαού.
Οι εντάσεις κατά του κυβερνητικού καθεστώτος κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα και για την καταστολή τους υπάρχει χρήση βίαιων μεθόδων.

Τη βία των αρχών κατήγγειλε, μέσω μηνύματος του στο Instagram, o θρυλικός, Αλί Νταεΐ, ο οποίος μέχρι πρότινος (τον ξεπέρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο) ήταν ο κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
Η κίνηση του αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές του Ιράν να κατασχέσουν το διαβατήριο του, όπως γνωστοποίησαν ΜΜΕ της χώρας.

Η εφημερίδα Χαμιχάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η κατάσχεση του διαβατηρίου του Αλί Νταεΐ οφείλεται σε όσα έγραψε στο Instagram ως απάντηση στον θάνατο της Μαχσά Αμινί», ενώ ο αδερφός του, Μοχαμάντ τόνισε στην αθλητική ιστοσελίδα «Varzesh3», ότι: «Ο Αλί, έδωσε όλη του τη ζωή για να υψώσει τη σημαία του Ιράν, αγαπά τη χώρα και τους ανθρώπους της και λέει πάντα την αλήθεια. Αυτό που συνέβη στον Αλί είναι λυπηρό».

Ο Αλί Νταεΐ είχε κατηγορηθεί το προηγούμενο διάστημα ότι για «ενθάρρυνση διαδηλώσεων» από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss